עקבו אחרי חורימבה
עדכונים במייל
פוסטים אחרונים מהבלוג
חברים ממליצים
ויראלי
לרגל יום העצמאות: המדינה מבקשת שתתחילו לפחד ממנה
מאת אפי פוקס פורסם ב- 18.4.2010 בשעה 12:35
יש מי שמוציאים בקלות מפיהם את המילים "מדינת משטרה" על כל מקרה שבו המדינה פועלת כדי לאכוף חוק.
אני לרוב מתנגד נחרץ לשימוש הקל בביטוי הזה ברוב המקרים שהוא נפלט. הרי זה לא שמסתובבים אצלנו אנשים לובשי שחורים שמפחידים את האזרחים. ברוסיה של פעם (ויש שיאמרו גם של היום),
בסין, בעזה, באיראן, בוונצואלה, בצפון קוריאה ובעוד כמה מדינות אפלות מסתובבים ערסים מפחידים בחליפות שחורות, עם משקפי שמש שחורים, ברכבים שחורים וגדולים עם קיסם בשיניים ומטילים אימתם על האזרחים. בחלק מהמדינות הם משמרות מטעם המפלגה, מטעם המהפיכה, מטעם צבא סודי או מטעם הרודן.
הם מסתובבים ככה, כי באותן מדינות, היחס בין שליטי המדינה לאזרחיה מבוסס על פחד ושימורו. פן יתאגד ההמון נגד אלו ששולטים בהם, לרוב שלא בצדק ובשררה.
לבושי השחורים יגיעו לפתע בחריקת בלמים, או ישתלשלו בחבלים. הלבוש השחור, הרכבים השחורים, החלונות הכהים, משקפי השמש והחליפה שחנוטה בעניבה שחורה גם ביום חם כולם נועדו כדי לזעזע את האזרח הפושע כדי שרק מעמד המפגש עם הביריונים מטעם המדינה יגרום לו לרעוד בבעתה ולחשוב על מה שעשה, או שלא עשה, או שאמר ושחשב חלילה.
אז הנה, רשות האכיפה והגביה של מדינת ישראל, זרוע האכיפה האזרחית של מדינת ישראל בחרה לצאת בקמפיין פרסומי, ממש בצמוד ליום העצמאות, היום שבו אנחנו חוגגים לאותה מדינה ממש יום הולדת. בקמפיין מופיעים בכל פעם שני שחקנים עם מראה מגודל ומאיים עטורי חליפות ואמצעים בנוסח השטאזי רק כדי להפחיד אתכם. והמסר הוא אחד: הם מפחידים, הם ימצאו אתכם בכל מקום, על כל מה שלא תעשו לא בסדר. גם בחו"ל, גם בארץ, גם במרתף חשוך, הם ימצאו דרך להיכנס.
זה לא משנה מה הם אוכפים והאם הדין שהם אוכפים הוא צודק או לא. הם מסמלים דבר אחד בעיקר: תפחדו מהמדינה, תפחדו מאוד.
לינק לסרטונים במדיה פלייר
>
"הרשת מתחילה לחשוב", כנס איגוד האינטרנט. הנחה לקוראי חורימבה בטלפון 03-9727406. קוד הנחה 875900


צפו בצוואה הרוחנית של פרופסור מיכאל הרסגור ששוחררה באפליקציה (וידאו)
חתולים שמדברים אנגלית: חתולונובלה כובשת את יוטיוב (וידאו)



רק נזכיר שאזרח ישראלי ממוצע משלם יותר מחצי מהמשכורת שלו במיסים למדינת ישראל.
רק באזור סוף יולי אנחנו מפסיקים לעבוד בשביל לשלם מיסים למדינה, ומתחילים לעבוד בשביל לשלם על אוכל, ביגוד, דיור, תחבורה ועוד.
אם נראה לך אבל שהקליפ הזה מפחיד, קרא את התיאור הזה של מה הלך כאן בשנות ה50 בתקופת הצנע:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3537608,00.html