עקבו אחרי חורימבה

Twitter RSS חורים גם באייפון

עדכונים במייל

פוסטים אחרונים מהבלוג

חברים ממליצים

ויראלי

default icon

מהי נוסחת הפרסום המנצחת של Digg?

אהבתם את הפוסט?

אתר דירוג הקישורים והתכנים הפופולרי DIGG נטל הימור רציני כאשר לפני כמה חודשים פתח בגרסת הרצה למערכת הפרסום החדשה שלו. מערכת פרסום זו התבססה על הטמעת הפרסומות בפיד העדכונים באתר, תוך כדי סימון ברור כי מדובר בעדכון ממומן (קצת בדומה לשילוב פוסטים רלוונטיים ממומנים כאן בפיד של חורימבה, ב.ב.). נראה שההימור מתחיל להראות סימנים שהוא משתלם.

CC-BY-SA memespringהיתרון העיקרי שבהטמעה הזו בפיד העדכונים באתר, הוא ביכולת להתייחס אל התוכן הפרסומי כאילו היה קישור ככל קישור בדיגג, כאשר הדבר כולל את האפשרות לקדם את הפרסומת מחד, ומאידך לכל משתמש יש אפשרות לעשות "לקבור" את הפרסום ולהסיר אותו מן הפיד שלו.

מלבד היותו של פיצ’ר זה נוח לתצוגה למבקרי האתר (בדר"כ אנחנו לא יכולים להשפיע על תצוגת הפרסומות באמצעות הכלים שניתנים לנו בידי האתר), הוא נותן כוח רב לאתר ולמשתמשים שלו להשפיע על המפרסמים ולאפשר להם ליצור התאמה רבה בין הפרסומות לאלה שנחשפים אליהן.

המודל הכלכלי השאפתני של מערכת הפרסום החדשה מתגמל למעשה את המפרסמים בעלי הפרסומות המתאימות והאהודות על קהל הגולשים והמשתמשים הרשומים באתר ע"י הוזלת התשלום עבור חשיפה בהתאמה למספר האנשים שהעדיפו את הפרסומת. מן הצד השני של המטבע, ככל שיותר אנשים העדיפו לעשות לפרסומת Bury, כך עולה מחיר החשיפה בהתאם.

הצלחת מערכת הפרסום מבוססת העדפות המשתמשים יכולה לשדר לטוויטר שיש כר פורה למערכת הפרסום הצפויה לעלות שלה. היות וגם שירות המיקרובלוגינג הפופולרי מתבסס על פיד עדכונים אישי למשתמשים, אפשר להניח במידה רבה של סבירות שהמודל הפרסומי עליו הוא יתבסס יכיל סימני דימיון רבים לפיילוט של דיגג.

>

תגיות: , , ,


מאת: בוריס בולטיאנסקי

בוריס בולטיאנסקי: סטודנט לתואר ראשון במדעי המחשב וביולוגיה. קורא, חושב, כותב. לאו דווקא בסדר הזה

  1. עם כל הכבוד ל־Digg זה ממש לא מעשי להיות מנוי לשירותים שלהם
    אין סיכוי שאני עובר כל שעתיים על הכמויות המפלצתיות של ידיעות שהצטברו לי באוגר ה־RSS, עם כל הכבוד אני גם צריך לנהל חיים
    ביטלתי את העדכונים מ־Digg בלב כבד אבל מצאתי לי אתרים רעים לא פחות להתעדכן מהם…

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE
Google Analytics Alternative