Kidsourcing זו מתיחה נהדרת
חברה בשם Kidsourcing מציעה שירותי הורות בשיטת האאוטסורסינג להורים עסוקים מדי, בהם שירות “פגוש את המורה” – הורה חלופי שילך במקומכם לדבר עם המורה של הילד, יסביר לו “איך באתי לעולם”, יקריא לו סיפור לפני השינה, ישמש שחקן חיזוק בכדורגל או כדורסל, יציע אוזן קשבת בשעת צרה, יהיה הורה מלווה ל ועוד. זו מתיחה נהדרת, חכמה ומושקעת מאוד שנועדה לקדם קמפיין כלשהו – איזה? אנחנו עדיין לא יודעים. איך אפשר לקבוע שזו מתיחה באופן חד משמעי?
1. סאטירה ברורה – לא רק שאף חברה אמיתית לא הייתה מעזה להציע את השירותים המוצעים באתר, האירוניה בולטת בכל מילה. כמו שאומרים בווידאו “כי לילדים שלכם מגיעים ההורים הטובים ביותר – גם אם זה לא אתם”.
2. “עמוס קידר”, בעל החברה כביכול. הוא שחקן. יש לו מניירות של שחקן ועמידה מצוינת מול המצלמה. אין מנכ”ל שמדבר כך לפני מצלמה. נוסף על כך, ל”עמוס קידר” אין שום היסטוריה בגוגל. כך הוא צץ לפתע, רק לצורך החברה הזו.
3. הפסיכולוגית אלונה גמליאל, חלק מהצוות המקצועי של האתר, לא קיימת בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות. חברי פורום הורים ב-ynet ערכו חלק מהתחקיר.
4. כל התמונות של צוות האתר מלבד זו של עמוס קידר לקוחות מאימג’ בנק. טיפ קטן: כאשר מעלים תמונות לשרת, לזכור לשנות את השמות teacher1, teacher2, teacher3.
5. אין חברה רשומה בשם קידסורסינג ברשם החברות.
6. ה-whois לא מגלה פרטים על זהות בעלי האתר משום שנעשה שימוש בהסוואה של Domains By Proxy. חברות מסחריות דווקא מעוניינות לרוב שימצאו אותן בכל דרך אפשרית והן לא טורחות להסוות את זהותן.
7. כל “המרואיינים” בסרטון ההסברה מלבד עמוס קידר מדובבים משפות אחרות. הליפסינק מסגיר את העובדה הזו.
אין ספק שמדובר באחד הניסיונות היותר חכמים לעשות שימוש באינטרנט כדי לקדם מוצר/שירות כלשהו בארץ. היזמים פעלו נכון וטרחו להפיץ את סרטון החברה ביוטיוב, להקים דף לעמוס קידר בקפה דה מארקר, לפתוח לו דף חבר בתפוז, עמוד בפליקס, אפילו באמבטיה של קשת, הם טרחו לשתול הודעות של הורים “מזועזעים” בכל הפורומים הרלוונטיים. הם אף משלמים על מוקד פניות טלפוני בתשלום.
אגב, הרעיון לא לגמרי מקורי. מי זוכר את בייבליסינג? >















19.08.2008 בשעה 17:57
כל הסעיפים אחרי סעיף 1 הם אוברקיל רציני.
לפעמים פרסומות מצליחות לסקרן…
19.08.2008 בשעה 20:37
אני שם 50 שזה קשור איכשהו לחוק הצנזורשת.
19.08.2008 בשעה 20:40
האמת בפורום שלי מתעצבנים הרבה יותר מידי לדעתי מהשטות הזו. גם לדעתי זה משעשע. יש לי רעיון איזה משרד אינטראקטיב עומד מאחורי זה
19.08.2008 בשעה 22:41
בכל מקרה זה עשוי מצויין!
19.08.2008 בשעה 22:57
לא בטוח..
הרעש יהיה על החוצפה שלהם להעלות פרסומת כזאת במקום על הנושא עצמו
19.08.2008 בשעה 23:19
אור, יכול להיות, אבל עיתונות לא מבוססת על תחושת בטן. אני לא יכול לכתוב שלי זה לא נראה אמיתי ולהסתפק בכך. ריקי, אין לי מושג אבל נראה לי שזה קשור במוצר או שירות מסחריים, ולא בחוק הצנזורשת או משהו דומה כמו שניצן חושב.
19.08.2008 בשעה 23:43
אני בהלם מזה…
אבל איך שאני רואה את זה הדיון האמיתי כאן הוא על הורות!
אני לא יודעת אם זה אמיתי או לא, למרות כל הרשימה שגוללת כאן, אבל אם זה אמיתי אז אני פשוט לא מבינה איך הגענו לשם!!
אמנם חלק מהשירותים יושבים על צרכים קיימים (לכאורה) אבל הדרך שבה מנכ”ל המחברה מעביר את זה מאוד מחלחלת.
עצם הרעיון זיעזע אותי!
20.08.2008 בשעה 0:27
דווקא יכול להיות שיש בישראל אדם שנקרא עמוס קידר. אולי אפילו שניים, שאחד מהם נולד ב-1934 והשני ב-1943.
20.08.2008 בשעה 0:43
לפי נתוני השרת
זה לדעתי משהו של חברת קוקונט
coconut.co.il
20.08.2008 בשעה 0:51
“המזייף מסמך שיש בו ידיעה על אדם או על תאגיד בכוונה לרמות, דינו – מאסר שלוש שנים; אין נפקא מינה, לענין זה, אם האדם או התאגיד היו קיימים או לא ואם התאגיד עמד להיווסד אך לא נוסד.” (סעיף 419 לחוק העונשין).
כשמישהו אומר “חברת Kidsourcing” הוא מבצע עבירה פלילית אם זו לא רשומה במרשם החברות.
שיהיה להם רק טוב.
20.08.2008 בשעה 1:03
יהונתן, אין הגנה לסאטירה בחוק? ואם יוזכרו חברות פיקטיביות בספרים או בתוכניות סאטירה בטלוויזיה? זה לא נשמע הגיוני.
20.08.2008 בשעה 1:35
השחקן מופיע בסרט הזה:
http://www.israelisf.com/
20.08.2008 בשעה 1:55
התקשרתי למספר שלהם
עוןנה מענה טלפוני שמנסה לקחת פרטים נוספים…
20.08.2008 בשעה 2:08
אויש אני ככ שמחה לשמוע. חסכת לי זמן כי התחלתי לברר בעצמי את העניין. גם טלפנתי לשם ונעניתי על ידי מוקד לקיחת הודעות. נאמר לי כי גורם מקצועי יצור איתי קשר. לא השארתי פרטים.
המניפולציה הזו לא לרוחי ואפילו מכעיסה מאד.
20.08.2008 בשעה 2:39
אכן.
חיפוש מהר על השם שלו מעלה קו”ח מלאים (כולל כתובת בבית ומספר טלפון), והפרופיל שלו בפייסבוק- שמסתבר שמכיוון שיש ברשת שלי אנשים שגם נמצאים אצלו, יש לי גישה לפרופיל המלא.
לא עברתי על רשימת החברים שלו בשביל לנסות להסיק משם מי העסיק אותו לעבודה הזו, אבל זה יכול להיות תרגיל מעניין
20.08.2008 בשעה 2:45
זה מזכיר לי את קמפיין “לימונענע” שהיה לפני די הרבה שנים. קמפיין לקידום של גלגלי זהב אם אני לא טועה.
20.08.2008 בשעה 3:27
כן, אבל הם עושים ספאם. יש מתיחות, יש שיווק חכם בקהילות וברשת ויש גם ספאם. הם עברו את הקו הזה ומעבר לספאם פיזי (הפצצת תיבות אימייל) הם עושים ספאם ברשת. ממשהו עם חוכמה וחיוך ותחכום, הפכו להיות זבלנים.
20.08.2008 בשעה 4:19
זה פרוייקט אולטרה מקצועי, לפי הספר, עשוי לעילה ולעילה.
לא זוכר מתי ראיתי אתר ישראלי שיווקי לגוף נותן שירות שעשוי יותר טוב. ממש עבודה נהדרת.
ברור שזה חלק מקמפיין כל שהוא – זה פשוט יותר מידי מושקע להיות משהו אחר.
לא יודע מי ומה עומד מאחורי זה, אבל אותי זה הצחיק.
יונתן: “בכוונה לרמות, “
נראה לי שמי שיתבע אותם על זה יצתרך להוכיח כוונה. good luck with that.
20.08.2008 בשעה 4:51
רק חבל שהם מזבלים פורומים עם משתמשים פיקטיביים (נתקלתי בכמה בתפוז, ולפי הדיווחים כאן הם בעוד מקומות).
בלעכס. טרנד מאוס מתחילתו (משתמשים פיקטיביים בפורומים למטרות פרסום).
20.08.2008 בשעה 5:25
מאחורי האתר עומדים בוודאי שירותי הרווחה. הפרטים הנרשמים ע”י המוקד עשויים לשמש נגדכם בדיוני זכויות ביקור בעתיד…
20.08.2008 בשעה 6:21
אתמול שלחתי אימייל לליאור קודנר, מנהל הרשתות החברתיות של קבוצת הארץ, והודעתי לו שמדובר בדמות פיקטיבית. תשובה לא קיבלתי והפרופיל לא נמחק – וזה ברשת שפעם רצתה להעיף את צביקה בשור כי הוא שם איור של עצמו במקום תמונה, תאר לך.
20.08.2008 בשעה 6:37
ועוד אחד עתיק – אפשר לשכור גרמני.
http://www.treib-stoff.com/rentagerman/
20.08.2008 בשעה 8:10
אני נתקלתי בפרוייקט מתוך הערה טוויטרית של מישהו, לכן אין לי משקע רגשות שלילי על העניין. אין לי ספק שזה היה מעצבן לי את הצורה לראות ספאמינג בפורומים – אם זה העניין – זה הפאק היחידי שאני רואה במסע השיווק הזה.
(חוץ מכמה טעויות הקלדה פה ושם באתר)
20.08.2008 בשעה 8:16
ברור שמדובר כאן בקמפיין מושקע מכל הבחינות שמאחוריו עומדים חברות רציניות ומבוססות. בכל מדיום אחר פרסומת כזו היתה נתפסת אצלי כמבריקה ומשעשעת. ההצפה שלהם את הפורומים, הדרך שבה הם מתחזים ומנצלים את המדיום מעוררת כעס רב ובצדק. לדעתי אם הם ימשיכו כך הם ישיגו את התוצאה ההפוכה.
20.08.2008 בשעה 11:27
גדול
20.08.2008 בשעה 11:42
בתור אמא לשתיים, זה דווקא משעשע. כמה עולה השירות של הסיפורים??
אכן אתר מושקע.
20.08.2008 בשעה 19:10
[...] הקמפיין שהעלה תהיות שונות לגבי מי עומד מאחריו ואת מי הוא משרת, אפשר למצוא [...]
20.08.2008 בשעה 12:29
גל, אני חייב להעיר ואינני בא לקטול – מדוע ולמה להשקיע כל כך הרבה זמן בלהפריך פיקציות שכאלו? באמת? ואני שואל את זה דווקא בגלל שאני מעריך אותך כמובן, אחרת לא היו לי בכלל ציפיות… .
אפשר היה לעשות ממך מטעמים באיזה מערכון על כל כך הרבה השקעה באיסוף העובדות המפורטות למעלה בפוסט שלך. לא חבל על האנרגיה?
אין דברים יותר מעניינים בחיים לעשות? עזוב דברים מעניינים לעושת – אני יודע שאתה כותב על נושאים בצורה הרבה יותר רצינית ומעמיקה – אין יותר דברים חשובים להגיד?…
מוזר.
21.08.2008 בשעה 0:44
כמו שחשבתי וניחשתי, חברת טוויסטד עומדת מאחורי זה.
21.08.2008 בשעה 11:14
[...] גלמור מסביר איך מגלים שזה מיזם פרסומי. [...]
21.08.2008 בשעה 13:16
[...] שימו לב שאתרים רבים בעברית מופיעים כראוי עם פס גלילה בצד ימין כאשר מביטים בהם בשועל האש, אך ב IE פס הגלילה נזרק לצד שמאל. זו בעיה שנפוצה מאוד בבלוגים של וורדפרס עם תבניות עיצוב מעוברתות. [...]
21.08.2008 בשעה 9:03
יש אנשים שראו את ההפרכה הזו ונשמו לרווחה.
ההשקעה בה רק תרמה.
21.08.2008 בשעה 22:20
[...] מהמגיבים לא הסכימו עם הקביעה שלי שמדובר במתיחה נהדרת. בקביעה הזו אין הסכמה עם המסרים של הקמפיין (מה גם שלא [...]
22.08.2008 בשעה 6:04
כל החטטנות והאובר-חוכמיות של כל מי שמנסה לפצח 'מי עומד מאחורי הקמפיין' היא פאתטית!
אין לכם באמת מה לעשות?
יש כאן יצירה מושקעת, ללא ספק תרבותית-חברתית. אתם לא נותנים למי שחשב לייצר דיון בנושא הורות לעשות את העבודה ולחשוף את הדברים בזמן ובמועד.
לא מבין במה שונה העובדה ש'עמוס' נכנס לפורומים ומציע את השירות שלו (ומעורר דיונים שהדליקו את הרשת) – לא מבין במה זה שונה מכל אופת-עוגות/אינסטלטורים/כל מאן דהוא – שנכנס לפורומים ומזיין את השכל ומספר לכל העולם מה הוא עושה ומה הוא מוכר ו'כנסו לאתר שלי ותגידו לי מה אתם חושבים'
אתה בעצמך כתבת שהעניין מעורר דיון. אז נכנסו לפורומים ושתלו הודעות…אוי-אוי-אוי. וכשמזהמים לנו את המדינה בשלטי חוצות ובתוכן שיווקי שמסתתר בכל צעד ושעל זה יותר טוב.
אקיצר, הטון הביקורתי שלך – ותבין, אני קורא אותך בקביעות – קצת מעצבן אותי. למה לא לפרגן לעניין הזה ולתת לאנשים להעביר מסר? בזמן ובמקום הראוי?
22.08.2008 בשעה 7:05
גיא, לא ברור לי מה אתה רוצה. כתבתי שהקמפיין נהדר. אני מבין שהקריטריונים שלך לפרגון מחמירים יותר. הבן גם שדי ברור שאתה מעורב בקמפיין והעובדה שאתה מסתתר מאחורי ניק אנונימי מאוד מחלישה את תוקף דבריך. כאדם שעוסק באינטרנט זה אמור להיות ידוע לך.
22.08.2008 בשעה 7:13
אז זה הטיעון של טוויסטד? “הם מזהמים לנו את המדינה בשלטי חוצות, אז מה אתם מתרגזים שאנחנו מזהמים לכם את הפורומים”?
חלש, חלש מאוד.
קיוויתי לקצת יותר הבנה אינטרנטית ממי שמפרסם באינטרנט. מסתבר שמדובר במצרך נדיר משחשבתי.
22.08.2008 בשעה 8:12
גל – מ.ש.ל
23.08.2008 בשעה 11:36
ניחוש שלי – לפי הצבעים – אורנג'.
השאלה היא מה הקשר בין הורות וסלולארי?
אולי תן לילד מכשיר – ותוכל לדעת איפה הוא וכו'.
אולי.
24.08.2008 בשעה 7:39
[...] אומרים על המהתלה האחרונה של טוויסטד? התחקיר המעמיק של גל מור, הקביעה הנחרצת של ארז וולף (כללית, נו מה) והחותם הסופי [...]
24.08.2008 בשעה 3:05
מדובר בפרסום של כללית מושלם בשיתוף עם מכון אדלר:
http://www.kidsourcing.com/new/
26.08.2008 בשעה 14:38
[...] קופת חולים כללית – חברת קידסורסינג למיקור חוץ של טיפול בילדים היא פיקציה, כמו כל האנשים שאוזכרו באתר שלה. [...]
27.08.2008 בשעה 10:01
[...] שטוויסטד חשפו שהם אלו שעומדים מאחוריו, התחילו לחשושים בנט והועלו השערות בגין זהות המשרד המבצע והלקוח [...]
02.10.2008 בשעה 23:58
הטיעון הכי חזק לכך שזה זיוף – הוא שאין באתר שום טלפון להזמנת השירותים או כל דרך אחרת ליצירת קשר!
03.10.2008 בשעה 9:58
הטיעון הכי חזק לכך שזה זיוף – הוא שאין באתר שום טלפון להזמנת השירותים או כל דרך אחרת ליצירת קשר!