עקבו אחרי חורימבה
עדכונים במייל
פוסטים אחרונים מהבלוג
חברים ממליצים
ויראלי
Recognizr: מצלם ומזהה את המצולם בפייסבוק
מאת בוריס בולטיאנסקי פורסם ב- 24.2.2010 בשעה 10:06
התרומה העיקרית של פייסבוק, ותשאלו כל חוזר מטיול במזרח או בדרום אמריקה, היא היכולת להוסיף לרשת החברתית שלכם אנשים בלי שתצטרכו לזכור את הכינוי שלהם, או את מספר השירות שלהם בתוכנת המסרים המידיים. פייסבוק אומנם לא הייתה הראשונה להניע את המעבר מהסתתרות מאחורי כינוי והשימוש בשם האמיתי והמלא לצורכי זיהוי באינטרנט, אבל ללא כל ספק מדובר בדחיפה החזקה ביותר לכיוון.
אבל מה עושים כאשר לא יודעים את שמו של האדם מולנו? הדרך הפשוטה ביותר היא לשאול, כי כפי שמייסד פייסבוק, צוקרברג אמר, הפרטיות ממילא מתה, ועם מותה לקחה מאיתנו את ההנאה שבהישג הקטן שבלגלות את השם שמאחורי הכינוי באינטרנט. מהרגע שהשם הפך לפרט מידע זניח, גובר הרצון לפרטי מידע נוספים.
לאחרונה כתבנו כאן שבעתיד הלא רחוק גם פנים זרות בהמון יהיו מוכרות לנו, בעקבות הפיתוח שהציגה קומברס בברצלונה, של מערכת זיהוי פנים מבוססת Augmented Reality, המאפשרת להשתמש במצלמת הסמרטפון כדי לקשר בין פניהם של אנשים לבין הפרופילים שלהם ברשתות חברתיות. האפליקציה מבוססת על הטכנולוגיה של Face.com הישראלית (לסקירה של יישום Face.com לפייסבוק).
ההדגמה של אפליקציית זיהוי חדשה בשם Recognizr עושה שימוש בטכנולוגיית זיהוי הפנים באמצעות מצלמת הסמארטפון לבין הממשק החברתי של האדם העומד לזיהוי ומאפשרת לנו לקשר את פניו לפרופילים שלו ברשתות החברתיות. הסרטון הבא מדגים איך זה עובד:
בבסיסו של מגנון העבודה של השירות עומד רעיון ה-opt-in – משמעות הדבר היא שאפשר לזהות אותך רק אם נתת את פרטיך בהסכמה ולפיכך האדם שמסר את פרטיו ואת תמונתו למערכת נושא באחריות המלאה לכך שניתן יהיה לזהות את פרצופו ולמצוא את הפרופילים שלו ברחבי הרשת. בשלב הזה מדובר באפליקציה שתהיה זמינה לטלפונים מבוססי אנדרואיד ובעתיד היא צפויה להופיע גם עבור האייפון.
האם הדבר אומר שכל השירותים מן הסוג הזה יהיו בפורמט הצטרפות מרצון? סביר להניח שלא, למשל face.com שמעדיפה פרשנות מעט שונה להסכמה להציג פרטים. כאשר חברות שמחזיקות בידיהן את מרבית המידע הפרטי שלנו מצהירות שהפרטיות מתה, או דוחפות לנו שירות חדש החושף אותנו לכל מי שאי פעם התכתבנו איתו במייל וזאת מבלי לשאול את דעתינו בנושא, קשה להאמין שנוכל בעתיד להמנע מזיהוי. מנגד, מי אמר שזה כל-כך רע? ולמי זה מפריע באמת?
>
"הרשת מתחילה לחשוב", כנס איגוד האינטרנט. הנחה לקוראי חורימבה בטלפון 03-9727406. קוד הנחה 875900


גילוי האגם הנסתר: סודות בני מיליוני שונים, חוצנים ונאצים (וידאו)
מחקר קובע: ימניים פחות אינטליגנטיים משמאלנים
אתגר הקינמון זה לחלשים: פלפל חריף לאמיצים (וידאו)


