עקבו אחרי חורימבה
עדכונים במייל
פוסטים אחרונים מהבלוג
חברים ממליצים
ויראלי
רסס באימייל או אימייל מרוסס – זו השאלה
מאת גל מור פורסם ב- 27.5.2008 בשעה 2:04
מידע חדש זורם אלי ממקורות רבים ושונים וזה בסדר גמור מבחינתי. חוסר האפשרות לרכז את כל המידע החדש בתיבה אחת היא המטרידה מבחינתי. עבורי, אתרים כמו iGoogle או Netvibes אינם יעילים מאחר וממשק המשתמש שלהם גוזל זמן ובסופו של דבר אינם חוסכים מהגולש את הצורך לפתוח כל אתר בנפרד כדי לקבל את המידע השלם.
מה יותר טבעי מהשילוב בין קורא RSS לתיבת דוא”ל? Newsgator מציעה כבר שנים אגרגטור רססי עבור אאוטלוק, אך כשזה נוגע לדוא”ל וובי, השילוב בינו לבין רסס פחות מקובל. למרות שיש מי שכתב תוסף Greasemonkey למאש-אפ בין Gmail ל-Greader, עבור הגולש הסביר אפשרות זו אינה נגישה במיוחד.
גם הדרך ההפוכה אפשרית – לקבל את האימייל הוובי שלכם בקורא RSS. למשל, כדי לקבל את ההודעות האחרונות שלא נקראו מתיבת ה-Gmail, צריך להזין את כתובת הפיד https://mail.google.com/mail/feed/atom ברידר שלכם ולמלא את שם המשתמש והסיסמה ואולה, יש לכם מייל ברסס. אפשרות זו נתמכת רק בקוראי רסס עם אפשרות אותנטיקציה, שלא קיימת ברוב הקוראים הווביים, כולל Greader.
שירות חדש בשם FreeMyFeed מציע ליצור עבורכם פיד מהאינבוקס שניתן לקרוא גם בגוגל רידר, אך מהוגן ורציני ככל שהוא נראה, לא הייתי ממליץ להפקיד בידו את שם המשתמש והסיסמה שלכם עבור האימייל.
אפשרות נוספת היא לקבל את הפידים החשובים לכם כעדכונים במייל באמצעות השירות RSSFWD. התפעול פשוט מאוד – מזינים פיד רססי באתר, מקלידים את כתובת האימייל שלכם ומעתה תקבלו כל עדכון חדש בפיד היישר לתיבה, ובמקרה הזה ללא סיכון לפרטיות.
כל השירותים האלה הם פתרונות זמניים. בעתיד, כך לפחות נראה לי, תיבת המייל וקורא הרסס יאוחדו לתיבה אחת אליה יזרמו כל העדכונים האישיים. >





איש נעצר בחשד להתחזות למצלמת תנועה (וידאו)
דברי לעז: 10 תרגומים מצחיקים לשירים לועזיים (תמונות)
רק ביפן: מוצר אנטי אייג’ינג מפחיד לשפתיים (תמונה)





הייתי בטוח שלשם כך נוצר הפורטל, מקום שבו אתה מקבל את כל המידע שאתה צריך, בצד אחד mail, ובצד השני את הfeed.
Outlook 2007 ואקספלורר 7 משתפים פעולה והופכים את האאוטלוק לקורא RSS (בחירה/הסרה של ערוצים נעשית רק דרך הדפדפן).
אני אישית מוצאת את הממשק המשולב דוא”ל-RSS מאד נוח ויעיל, כי האאוטלוק פתוח אצלי כל היום.
כמובן, במקרה הזה החסרון הגדול הוא שחייבים להשתמש רק באאוטלוק 2007 ואקספלורר 7.
אבי, אני מניח שאתה מתכוון לפורטל וואלה.
יש מספר שירותים ששולחים פידים לאימייל:
http://rourkem.com/tech/feeds/feed-to-email-service-roundup.html
ויש גם כמה סקריפטים כמו NewsPipe
http://newspipe.sourceforge.net/
ו-RSS2IMAP
http://rss2imap.sourceforge.net/en/index.html
שעושים את זה קצת יותר טוב
מחכה לעתיד?
לא, אני מתכוון לפורטל הארגוני, האם לא זאת היתה המטרה המוצהרת של כל אירגון? ליצור מקום שבו העובד יקבל את כל המידע הדרוש לו לצורך עבודתו? Mail, Tasks, General Information
על איזה קורא RSS אתה ממליץ?
בשבילי רק Google Reader, למרות המגבלות.
אבי, זו שאיפה יפה, אך אני תוהה באילו ארגונים אתה מסתובב.
בנקים, משרדי ממשלה, צבא, ביטוח, תקשורת…..
היי, אפילו ביקרתי בYNET פעם.
זווית הראיה שלי היא של האיש שיושב ליד שולחן העבודה בארגון.
ב-ynet אין פורטל ארגוני
כמו שהאגרגטורים נראים היום זה סתם יעשה בלגן. עד שתהיה אגרגרציה חכמה, אני מעדיפה להשאיר את קורא הרסס נפרד מכתובות הדוא”ל שלי.
לא אמרתי שהצלחתי למכור לynet
אה, יצא המרצע מן השק(:
זה נראה כל כך טבעי שתוכנות האימייל או ממשקי האימייל הווביים יכללו קורא RSS. אני משתמש בטנדרבירד – שתוכנת ה-RSS שלה לא מדהימה, אבל… זה נוח שזה בא הכל בחבילה אחת.