עקבו אחרי חורימבה

Twitter RSS חורים גם באייפון

עדכונים במייל

פוסטים אחרונים מהבלוג

חברים ממליצים

ויראלי

default icon

Foursquare בתל אביב

אהבתם את הפוסט?

Foursquare היא הטוויטר הבאה. זו אינה טענה שלי אלא התחזית של פיט קשמור מ-Mashable בכתבה שפורסמה ב-CNN. כפי שכתבתי בעבר, המיקום הוא הדבק שמחבר את הרשתות החברתיות אל העולם הפיזי. אם הרשתות החברתיות התפתחו משלב של “מה אתה עושה?” ל”על מה אתה חושב?”, הרי רשתות חברתיות מבוססות מיקום כמו Foursquare מוסיפות שאלות מרתקות: איפה ועם מי אתה עושה וחושב.

למי שלא מכיר, Foursquare, שרושם שיעורי צמיחה מרשימים מאוד, הוא שירות עדכונים קצרים – ממש כמו טוויטר – אך נוסף לו מרכיב של מיקום ושל משחק חברתי. Foursquare, בדומה למשחק ששאל ממנו את שמו, מתייחסת לעולם הפיזי כטריטוריות שיש לכבוש אותן. ניו יורק, סן פרנציסקו, לוס אנג’לס, בוסטון וערים נוספות היו עד כה מגרש המשחקים של משתמשי Foursquare וכעת נוספו 50 ערים למערכת, בהן תל אביב, כמעט במקביל להשקת API עבור מפתחים חיצוניים ל-Foursquare. 

foursq

האופציה התל אביבית פועלת כבר עכשיו וכפי שניתן לראות, הרקורד האישי שלי די עלוב אבל אני מתחייב להשתפר. בינתיים יש כמה עשרות משתמשים ישראלים בשירות. לכל למודי הסבל משטף עדכונים ללא יכולת סלקטיבית לברור ביניהם במיטב הרשתות החברתיות: תוכלו לצפות לזרם הודעות של גיקים שמונו לראש עיר של בית קפה מסוים או צברו ניקוד בדרך לכיבוש ביסטרו בר תל אביבי כלשהו. אפשר לצפות גם לקמפיינים שיווקיים מבוססי מדיה חברתית ומקושרים למקומות גיאוגרפיים ובתי עסק, מהסוג שחלק מקוראי חורימבה “מאוד יחבבו”. אם Foursquare תצליח מספיק, אפשר גם לחזות את הכתבות המכתירות ומיד לאחר מכן, מבשרות על מותה וחוזר חלילה.

אם זה לא היה ברור מספיק, המיקום יהיה התחום החם במדיה חברתית בחודשים הקרובים. זהו שוק לא מפותח עם פוטנציאל של קישורים רבים בין תכנים, אנשים, אירועים, מקומות וחברות. Foursquare מצליחה במקום שרבות לפניה נכשלו: להפוך את חשיפת מיקומו לאינטרס של המשתמש, ובכך העצימה את כוחן של הרשתות החברתיות: לא רק מי, מה ומתי אלא גם איפה. כמובן שזו סיבה נוספת לדאגה לפעילים בעד פרטיות.

בין אם זה מוצא חן בעינינו או לא, נשמע הרבה על שירותים מבוססי מיקום בחודשים הבאים (החדשה האחרונה היא הפעלת ה-geolocation של טוויטר). בהקשר זה, טוב שתל אביב, הנציגה הישראלית, מצטרפת לחגיגה מוקדם יחסית (לפני ההרחבה הנוכחית אמסטרדם הייתה העיר היחידה מחוץ לגבולות ארה”ב ב-Foursquare).


[ad#alljobs] >

תגיות: , ,


מאת: גל מור

גל מור הוא הכותב הראשי והבעלים של "חורים ברשת". במקביל, גל מייעץ בתחום אסטרטגיות אינטרנט, מאפיין ממשקים ושירותים וכותב טורים בכלי תקשורת מובילים.

  1. אפשר לקבל הסבר למי שאינם מצויים ברזי המשחק פורסקוויר? מה טוב יותר ברשת החברתית הזאת לעומת פייסבוק, למשל?

  2. יס!
    נראה לי שזה יהיה הקש ששבר את הארנק שלי בדרך לאייפון.
    הערכה שלי, אם הם יצליחו ב-20% מהערים החדשות שנוספו מצפה להם עתיד ורוד

  3. היי תמר. בפוסט הפניתי בקישור לפוסט קודם על Foursquare. הנה הוא שוב
    http://www.holesinthenet.co.il/archives/5773

  4. הי גל, תודה – עכשיו ראיתי וקראתי. מתאים לחובבי המשחקים, והם רבים, אבל אני לא ביניהם. מעניין אם זה יתפוס.

  5. פינג: בלוגיק: נבחרי השבוע מהבלוגספירה הישראלית [20-11-09] | Newsgeek

  6. פינג: האם טוויטר באמת דועך? | חורים ברשת

  7. פינג: Ok, so now what? » ארכיון הבלוג » כשהוירטואלי והפיזי נפגשים

  8. פינג: גיאוקאשינג בישראל: תיירות GPS בנוסח חפש את המטמון | חורים ברשת

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE
Google Analytics Alternative