עקבו אחרי חורימבה
עדכונים במייל
פוסטים אחרונים מהבלוג
חברים ממליצים
ויראלי
הסוד של האפליקציות המצליחות בפייסבוק
מאת עומר קפלן פורסם ב- 17.11.2009 בשעה 14:03
עם הגידול המשמעותי בתחום המשחקים על גבי הפלטפורמה של פייסבוק, חשבתי שיהיה נחמד לצלול קצת ולנתח את עולם האפליקציות.
כך נראית טבלת האפליקציות המובילות בפייסבוק נכון להיום (MAU = משתמשים חודשיים):
מעניין אותי לדעת מה מאפיין אפליקציה מצליחה בפייסבוק. אם נסתכל ברשימה אפשר לראות אפליקציות מכל מיני סוגים: שאלונים, משחקים שמתבססים על מקדם ויראליות (פעם אחרונה שאני כותב את המילה הזו כאן) גבוה מאד, משחקים לשחקן יחיד ועוד. בפוסט הזה אנסה לעמוד על כמה מאפיינים בולטים שמניעים אפליקציות קדימה והופכים אפליקציה טובה לאפליקציית טופ-6.
אפליקציות המונעות על ידי תחרותיות
הצורך בתחרותיות ובמיקום שלך לעומת חברים שלך מהווה את עמוד התווך לאפליקציות שלמות דוגמת Bejeweled Blitz (עם 10,692,000 משתמשים חודשיים): באפליקציות מסוג זה התחרות היא העיקר ומוגשת בצורה הישנה והטבעית שלה: למי יש יותר נקודות. ב Bejeweled בכל פעם שהמשתמש מתקדם בסולם הדרגות, הודעה אוטומטית נשלחת לחברים שמתחתיו כאילו אומרת “שים לב, כרגע עקפו אותך, לא תרצה לעקוף חזרה?”.
שימו לב ליחס בין אזור המשחק לאיזור הצגת הנקודות ב Bejeweled Blitz
אפליקציות עם מקדם ויראליות גבוה
מנכ”ל Zynga הודה בשבוע שעבר: “עשיתי כל דבר נוראי בספר כדי להשיג הכנסות“ [צפו בוידאו] כאשר הכוונה הייתה לשימוש בהצעות מפוקפקות לגולשים על מנת לזכות אותם בכסף וירטואלי ולהפצה אגרביסית במיוחד של ספאם מהאפליקציות השונות של החברה (וכל מי שמקבל ביום 20 פרות בפארמוויל יודע על מה אני מדבר).
עם כל זאת, יצר מארק פינקוס בלי לשים לב סטנדרט שמניע לא מעט אפליקציות: הפצה אוטמטית של הודעות לחברים (אם עזרת למישהו בחווה, לדוגמא) ושליחת הזמנות על בסיס יומי לחברים במסווה של מתנות או כסף וירטואלי. בעוד שרוב הגולשים היו נרתעים ממשלוח הזמנה לאפליקציות (כדי לא לשלוח ספאם לחברים) אין להם בעיה לשלוח אותו בצורה של מתנות כך שכל צד, כולל החברה שמחזיקה באפליקציה, יוצא נשכר.
משלוח הזמנה לחברים במסווה של מתנות לחווה. Farmville של Zynga (צילומסך)
משחקים לשחקן יחיד: התוכן הוא המלך
קשה מאד להצליח עם אפליקציות משחק לשחקן יחיד. הסוג הזה של אפליקציות אפיין את פייסבוק בימים המוקדמים שלו (זוכרים את נינג’ות נגד פיראטים?). למי שמאס במשחקים מבוססי פלאש דלים בתוכן, אחת האפליקציות שצוברות תאוצה בזמן האחרון היא Diva Life, משחק תפקידים לשחקן יחיד העוסק בחיי הזוהר.
בהעדר מקדם ויראליות גבוה או אפקט של תחרותיות (שניהם קיימים במשחק אבל ברמה נמוכה מאד), ההצלחה של Diva Life נובעת דווקא מהחיבור החזק שלה לעולם התוכן: המשחק בנוי בצורה של משימות שצריך לעשות כדי להתקדם בדרגות עולם הזוהר ויש בדרך את כל מה שמאפיין משחק תפקידים: NPCs (דמויות ללא שחקן), חפצים שצריך לקנות כדי להשלים משימות והכל בעטיפה מאד זוהרת.
אם יש תמה שחוזרת על עצמה בכל האפליקציות המצליחות בפייסבוק היא הרצון של המשתמש ליחצן את ההצלחות אל מול החברים שלו ולהפוך לסוג של סלב בתחום שלו (גם אם התחום אומר גידול וקצירה של חצילים) ומה טוב יותר מלהיות סלב במשחק שעוסק בסלבריטאות ולהפוך את החברים שלך לפמלייה.
מאנונימיות לטופ-5: שלושת העקרונות
בכל הנוגע לעולם הצעירים, אחד המאפיינים ההתפחויים בגילאים הללו הוא הרצון למצוא את קבוצת השווים מבחינה חברתית ולהשיג סוג של ייחודיות. ככל שמפתחי אפליקציות ישכילו לייצר מנוע שמבוסס על התחושה ש“כולם שם” בתוספת “אני יכול לעלות בדרגות ולהיות הכוכב של החבר’ה” ולעטוף את כל זה בתוכן אטרקטיבי ורלוונטי, הדרך לראש טבלת האפליקציות קצרה.
הפוסט פורסם במקור בבלוג “תנועת הנוער” העוסק בקמפיינים, טרנדים ולייפסטייל אצל צעירים
[ad#alljobs] >



שעון המניפה מראה את השעה בתלת מימד (וידאו)
ערעור פלוס: שירות אאוטסורסינג לערעורי סטודנטים
האמנם: חייל ישראלי מכוון נשק לילדה פלסטינית (תמונה)
בחזרה לשנות ה-90′: 15 סטטוסים שאהבנו









זהו לא רק גורם תחרותיות שמניע אנשים להשתמש באפליקציות האלו. התמה סביב פייסבוק בכללותה היא “אני מול אחרים”. הדגרת העצמי של המשתמש בפייסבוק נובעת לחלוטין מההכרה של סביבתו בתכליתו (בפייסבוק התכלית היא הביצועים – הפעילות של המשתמש על הקיר הראשי). ברגע שאני מעמיד עצמי מול חבריי, אפילו במדיום של משחק אני משפר את הגדרת העצמי שלי. וזו סיבה חשובה להצלחת המשחקים האלה.
עידו – אתה צודק בהחלט. הצורך למציאת הגדרה עצמית מתעצם בגילאים הצעירים, מה שהופך את ההישגיות והרצון לתקשר את אותם הישגים מול החברים שלך למפתח חשוב עבור אפליקציות מהסוג הזה. תודה על ההבהרה
נושא מרתק, וכל מה שמתעניין בתחום של משחקים חברתיים חייב לפחות להכיר את Inside Social Games ,אחד הבלוגים הטובים (ואולי היחידים) בנושא :
http://www.insidesocialgames.com/
הי עומר,
אכן נושא מענין. שים לב לעוד פרט קטנטן – כל האפליקציות האלה פותחו ע”י חברות גדולות שכבר מחזיקות מספר אפליקציות גדולות בשוק והן בעלות בסיס כספי רחב – וזה מאפיין שחשוב מאוד היום בפייסבוק – כדי לבלוט מעל השאר צריך מנגנון הפצה ויראלי ראשוני שעולה הרבה כסף.
פינג: לפתוח לכם חשבון? | חורים ברשת
פינג: 400 אלף חברים חדשים לבינג בעקבות פרסומת ב-FarmVille | חורים ברשת