עקבו אחרי חורימבה
עדכונים במייל
פוסטים אחרונים מהבלוג
חברים ממליצים
ויראלי
שוחד לעיתונאים
מאת גל מור פורסם ב- 12.12.2007 בשעה 19:19
כותב אבינועם בבלוג של חברת יחסי הציבור ביט תקשורת שלהערכתו, הרבה יותר מ-70 אחוז מהידיעות בעיתונות נובעות מדוברים, יחצ”נים ויועצי תקשורת. הוא מייחס את התופעה הזו למשכורות הנמוכים של העיתונאים וקובע:
“עיתונאי מקבל שתי ידיעות דומות משני חברות עם פעילות עסקית זהה. לאחת מצורפת הטבה כלשהי לשנייה רק הנייר שעליה היא מודפסת. למי אתם חושבים שהוא יתייחס?”
אני רוצה לתקן: עיתונאי לא יעדיף לעולם הודעה מסוימת רק משום שמצורפת אליה הטבה. מי שעושה דבר כזה אולי עובד בעיתון אך אינו בגדר עיתונאי אלא משמש המשך של יחסי הציבור באמצעים אחרים. אין לי מושג אם 70 או 90 אחוזים מהעיתונות הם יחסי ציבור, אך המחלה הזו בהחלט התפשטה בכל הענף. אני לא מייחס את זה למשכורות נמוכות – מי לא אוהב לקבל מתנות? זה קשור יותר לכבוד עצמי, יושר אישי, הכרה בערך המקצוע, תחושה של ייעוד, להבין את מי באמת אתה אמור לשרת ולהאבק על כך. ברגע שכל אלה לא קיימים העיתונות היא מטעם.
הבעיה היא שאין אכיפה חזקה מספיק נגד עיתונאים שסרחו. הגבולות המיטשטשים באינטרנט בין עיתונות לפרסום בחלק מהאתרים אף הם לא מסייעים לטובת העניין. אני יכול להעיד רק על חלקת האלוהים הקטנה שלנו – ערוץ המחשבים ב-ynet. אחוז הידיעות המתבססות על הודעות לעיתונות הוא זעום, ולעולם לא נפרסם הודעה לעיתונות כלשונה, ללא בדיקה, הצלבות, תוספות נדרשות וכו’. אפשר לבדוק אותנו בעניין הזה. עקרון קדוש נוסף: אנחנו לא מקבלים מתנות מיחצ”נים. >
"הרשת מתחילה לחשוב", כנס איגוד האינטרנט. הנחה לקוראי חורימבה בטלפון 03-9727406. קוד הנחה 875900


חתולים שמדברים אנגלית: חתולונובלה כובשת את יוטיוב (וידאו)





ואף מילה על חוסר ההגהה (כנראה בגלל המשכורות הנמוכות של היחצ”נים)
גל מתי אתה מחזיר לי את האוקראינית ששלחתי לך?
אני מאוד מקווה שמחשבה רדודה ומלוכלכת כזו היא מנת חלקם של מעט יח”צנים ותו לא.
גל, הבעיה היא לא ההודעות לעיתונות עצמן, אלא מה בסופו של דבר התוצר הסופי. בתור אחד שמקבל אינספור הודעות, אין בהן כל פסול, אבל בעיתון בסופו של דבר צריכה להופיעה כתבה עיתונאית שצריכה לענות על כל הכללים שלמדנו כולנו בבית ספר לעיתונות. לעיתים האינטרס של הגוף הפרטי המעביר את ההודעה זהה לזה של העיתון, אבל בסופו של דבר מבחינתי התוצאה הסופית היא מה שקובעת. ולנגד עיני אני רואה את האינטרס הציבורי. ותו לא. לגבי אבינועם והשטויות שהוא פולט, לא יודע מאיפה הוא מגריל את המידע ההזוי הזה. לפחות שיסביר על סמך מה הוא מבסס אותו. יכול להיות שלא מעט חומר מקורו כיום ביחסי ציבור, אבל זה לא בגלל שעיתונאי כזה או אחר החליט לפרסם בשל הטבה. כיום רוב החומר שמתקבל במערכות הוא מטעם גופים פרטיים, ואילו פועלים עם משרדי יחסי ציבור. אפשר לא לאהוב את זה (אבל זה המצב הנתון). זו הסיבה לריבוי החומר שמגיע ממשרדי יחסי ציבור ותו לא. אני גם לא מקבל את העניין כאילו חומר שמגיע ממשרדי יחסי ציבור הוא טמא. הם עושים את תפקידם נאמנה. הם צינור שמעביר מידע. זכותם להעביר אותו לפי האינטרסים שלהם. העיתון בסופו של דבר צריך להגיש לציבור כתבות שרואות את הציבור לנגד עיניו ולא ללכת שולל אחר אינטרסים של גופים פרטיים. לגבי מתנות מיחצנים. מעולם לא קיבלתי ומעולם לא אקבל.