גנבים – היזהרו מ”שן כחולה”
שליו בן ארי מספר בבלוגו על מקרה אמיתי שחווה לפני כמה ימים. במהלך תדלוק בתחנת דלק נעלם הטלפון הסלולרי של בת זוגו מהמכונית. הם הזעיקו את המשטרה ובינתיים נשארו במקום. מאחר והניידת בוששה להגיע, הם הפעילו את ה-Bluetooth במכשיר נוסף, והחלו לסרוק את האזור, מטר אחר מטר בקומה הראשונה של החניון בה נמצאת תחנת הדלק. המכשיר נמצא לבסוף בפח זבל במרחק 20 מטרים מהמקום, ומנהל החניון העיד שראה את המתדלק משליך אליו משהו. כאשר הופיעה המשטרה, התברר שמצלמות האבטחה קלטו את המתדלק זורק את המכשיר לפח לאחר שהבין שהמשטרה בדרך.
מסקנות: 1. כבר אי אפשר לגנוב בשקט במדינה הזו. 2. גנבים, לפני ביצוע האקט, חשוב לברר מהו המפרט הטכני של המכשיר בו אתם חושקים. 3. עדיף לגנוב מצלמות אבטחה. >















27.09.2007 בשעה 23:23
חשבתי שהתכוונת למשהו אחר.
בערוץ אגו יש עכשיו תכנית על רמאים ואחד ממעשי הרמאות היה גניבת שיחות באמצעות בלוטות’, מה שהם עשו בעצם זה להקים מין קו טלפון שעולה המון פר דקה, עמדו באמצע רחוב הומה עם מחשב נייד ופרצו למכישרים עם בלוטות’ דלוק וביצעו שיחות לקו שלהם, בסופו של יום עשו רווח של כמה עשרות אלפי דולרים.