פופולרי עכשיו:

  • שלושה תוספי חובה לג'ימייל שלכם מאת ReadWriteWeb
  • סקירה: ClickOn, רשת שותפים ישראלית חדשה

    מאת: שליו בן ארי    |  16.08.2009 בשעה 21:50

    11 תגובות

    המושג רשתות שותפים אינו חדש, גם לא בארץ. למי שאינו בקי בכל נבכי הרשת והדרכים להרוויח מהכתיבה באינטרנט, נגלה כי מדובר בתוכניות פרסום הכוללות, בדרך כלל, מספר רב של בתי עסק. תוכניות אלו מאפשרות לכל בעל אתר, לאחר שעמד בתנאי קבלה מסוימים,

    להציב באתר או בבלוג שלו פרסומות לעסקים המשתתפים בתכנית.

    בתמורה להצבת הפרסומות, יקבל המשתתף עמלה על מכירת מוצרים או עבור לידים, קרי, הפניית לקוחות פונטציאליים באמצעות הקלקות.

    בין תוכניות השותפים המובילות והותיקות ברשת אפשר למצוא את Commision Junction, Google Affiliate Network, Chitika ורבות אחרות. מספר תוכניות השותפים בישראל מצומצם יחסית ועד כה שתי תוכניות בלבד הציעו שירות דומה: שותפים.נט ו-Wesell.

    כעת מצטרפת אליהן רשת שותפים חדשה – ClickOn.

    מקימי הרשת הם שביט גפן (לשעבר מנכ"ל אולסייל ויניר מערכות), אבי מזור (ממייסדי כלנית כרמון וקבוצת כלנית) ואורי נדלר (לשעבר מייסד ומנכ"ל וואלה!שופס ו-וואלה!טורס).

    clickonlogo

    בדקנו מה מציעה הרשת החדשה, לעומת מתחריה.

    מעט מפרסמים

    מבין המפרסמים בתכנית השותפים של ClickOn אפשר למצוא, בצד המפרסמים הקטנים, גם מפרסמים כמו Cellcom, אולסייל, וואלה!טורס ו-GetIt.

    בסך הכל, נכון לזמן כתיבת שורות אלה, מציעה התכנית 33 קמפיינים של 29 מפרסמים. נתון זה אינו מרשים במיוחד. Wesell, למשל, מציעה למעלה מ-100 בתי עסק וחברות במאגר המפרסמים שלה. יש להניח כי מיעוט המפרסמים של ClickOn נובע מכך כי מדובר במיזם חדש. נותר לקוות כי היצע המפרסמים יגדל בעתיד הקרוב, שכן אחרת אין סיבה להשתמש דווקא בתוכנית זו.

    קישורים פשוטים בלבד

    לא על מספר המפרסמים לבדו.

    טיב תוכנית שותפים נמדד גם על פי האפשרויות היא מעניקה לבעלי האתרים. ClickOn, וכמוה גם Wesell, מציעות אפשרות לקישורי שותפים פשוטים בלבד. הבה נתעכב מעט על נקודה זו.

    קישור מהסוג המוצע על ידי התוכנית הינו קישור לעמוד הבית של המפרסם בלבד. כלומר, לא תוכלו לקשר למוצר מסוים של המפרסם. למשל, אם בחרתם להציב את הפרסומת של סלקום, לא תוכלו לקשר לעמוד המכירה של Nokia 97 אלא לדף הבית של סלקום בלבד. מה שאומר, כנראה, שתאבדו את מרבית הגולשים שלחצו על הקישור שלכם וחבל.

    גם כאן ניתן להניח כי אפשרות קישור למוצר מסוים שבחרתם תלויה בשיתוף הפעולה מצד המפרסם.

    אולם בתחום זה אין ל-ClickOn דבר חדש להציע כך שהיא אינה מתבלטת על פני המתחרות. יש לציין כי במרבית תוכניות השותפים העולמיות, המפרסמים מציעים אפשרות זו. זו כנראה אחת הסיבות להצלחתן.

    תנאי שימוש

    תנאי השימוש בתוכנית, ההסכם שמונח בבסיס ההתקשרות שלכם עם החברה, מזכירים את המערכון הבא: “האמן מתחייב… האמן מתחייב… האמן מתחייב… הסוכן רשאי!”, כאשר בתפקיד האמן מופיע הבלוגר או בעל האתר.

    כך, למשל, נקבע בתנאי השימוש באתר: “החברה רשאית להשהות או להפסיק את פעילותו של משתמש באתר בכל מועד שיראה לה, על פי הודעה מוקדמת או ללא הודעה מוקדמת, הכל לפי ראות עיניה, מבלי שיהא עליה לנמק ו/או להסביר למשתמש את הסיבות שהניעו אותה לעשות כן, ומבלי שיהיה עליה לפצותו על כך.”.

    על פי הכתוב, החברה תהא רשאית, לכאורה, להפסיק את השתתפותכם בתכנית בכל עת שתרצה, על פי ראות עיניה וללא שתהיה לכם האפשרות ערעור. אין זה מסוג התנאים שאתם רוצים שיופיעו בהסכם ההתקשרות שלכם עם גורם כלשהו. מה שנקרא Show stopper, לפחות מבחינתו.

    הסכם ההתקשרות של התכנית קובע כי: “החברה שומרת על זכותה לסיים הסכם התקשרות עם שותף מכל סיבה שהיא. הודעת סיום התקשרות תיכנס לתוקף באופן מיידי עם העברתה לשותף באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת השותף המעודכנת במערכת. כל תגמול כלשהו (עמלות) לו זכאי השותף ישולמו במהלך מחזור הגשת החשבונות הבא…”.

    הסכם ההתקשרות, תנאי השימוש באתר… מבולבלים? גם אנחנו.

    ממשק לא בשל

    נראה כי האפשרויות המתקדמות של ניהול השותפים כלל אינן זמינות בממשק של השירות. כך, למשל, אפשרות לקבלת פיד מוצרים בפורמט XML (למשל, עבור הטמעה אוטומטית באתר) מציגה דף ללא נתונים על פידים זמינים. הניסיון לצפות במידע אודות ‘עוגיות’ הניב ג’יבריש במקום עברית ונדמה כי טופס ההרשמה בשירות לא עבר בדיקה, אחרת כיצד תסבירו מה זה “נדל” ומה הכוונה ב-“אתר חינמי”?

    2009-08-16_144755

    >

    » 11 תגובות ל “סקירה: ClickOn, רשת שותפים ישראלית חדשה”

    1. דן
      17.08.2009 בשעה 11:05

      השוק הישראלי עדיין לא בשל לתוכניות שותפים. היקף המסחר המקוון כאן, נמוך מידי.

    2. 9uy
      17.08.2009 בשעה 12:19

      מאוחר מדי, העגלה כבר עמוסה.

    3. זיגמונד
      17.08.2009 בשעה 12:47

      @ דן: אני לא חושב שעצם העובדה ש”השוק הישראלי עדיין לא בשל” צריכה למנוע מחברות, מעסקים קטנים ומבלוגרים לעשות ממנו כזה. הרי אם לא תהיה יוזמה לכיוון, ואם אנחנו לא ניקח את עצמנו קצת יותר ברצינות, למה שהחבר’ה הגדולים יעשו את זה?

      ובקשר ל ClickOn – לא בחנתי את השירות לעומק, אבל ממה שקראתי בכתבה: נראה לי שאנחנו “עוד לא בשלים” בדיוק בגלל שאנחנו לא מרשים לחבר’ה הגדולים, וגם לאיש הקטן, להתקרב לפרסומות בבלוגים ובאתרים.

      זיגמונד

    4. ClickOn – רשת שותפים חדשה. בדקנו. | מחפש ברשת
      17.08.2009 בשעה 14:04

      [...] לסקירה מלאה. [...]

    5. למה בלוגים בעברית לעולם לא יצליחו מבחינה מסחרית | בלתי נקרא | unread.me
      17.08.2009 בשעה 15:46

      [...] חורים ברשת כותב שליו בן ארי סקירה על עוד סוכנות פרסום/רשת שותפים ישראלית בשם [...]

    6. יעל ארנסט
      17.08.2009 בשעה 16:57

      אני חושבת שמרבית בעלי העסקים בארץ לא מבינים את הרעיון של שותפים.
      לא כל כך ברור לי למה, אבל מתחום העיסוק שלי- רפואה סינית- אני יודעת לומר שזה משהו שקיים בארץ כמו גם בחו”ל.
      אולי לא משתלם להם?

      מאידך, כשאני חושבת שלחנויות ספרים כמו סטימצקי למשל אין אפשרות לאפילייט, אני קצת תוהה אם הם זוכרים שהם חיים במאה ה- 21. לא שאני הרוסה על סטימצקי, אבל זה היה יכול להגדיל להם מכירות אם הם היו רק נערכים לסיפור הזה כמו שצריך.
      ואני לא הייתי צריכה להפנות *רק* לספרות באנגלית, משהו שהוא דבילי לעשות עם אוכלוסיה דוברת עברית…

      תודה על הרשומה הזו.
      יעל

    7. זיו שיינר
      17.08.2009 בשעה 18:18

      שלום שליו,
      שמי זיו שיינר מנהל השותפים ב CLICKON
      תודה על סקירתך המעניינת, ברצוני להגיב על סקירתך ועל הנקודות העולות ממנה:
      1. CLICKON הינה רשת שותפים חדשה אשר הושקה לפני 10 ימים בלבד.
      2. כיום קיימים 33 קמפיינים פעילים ברשת ומתוכם כ 20 אחוז הינם קמפיינים ייחודים, שאינם מופיעים ברשתות שותפים אחרות בישראל, דוגמת גלובס,ETEACHER, 3DOTS, FOREX PLANET ועוד.
      3. מפאת הזמן הקצר שעבר מאז השקת הרשת טרם הועלו XML FEEDS, זאת משום שמפרסמים טרם העבירו זאת, אולם XML FEEDS יועלו בימים הקרובים.
      4. בנוגע להערתך בדבר מידע אודות עוגיות – מדובר בהגדרות דפדפן שכן בדפדפן אקספלורר 7 בו אני משתמש המידע מופיע באופן תקין.
      5. תנאי השימוש באתר מנוסחים באופן מקובל, כפי שאושר בעבר על ידי לשכת עורכי הדין בישראל ומשרד התמ”ת והועלו לאתר לאחר התייעצות עם עורך דין.
      6. תנאי התקשרות – אלו תנאי ההתקשרות עם השותפים ברשת והינם מהווים מסמך נפרד לחלוטין מתנאי השימוש באתר, על כן לא ברורה הערתך בנושא זה.
      7. אנו משתמשים במערכת בינלאומית, המתקדמת מסוגה בעולם, בה עושות שימוש כ 350 רשתות שותפים ברחבי העולם. אציין כי המערכת תורגמה לעברית ועל כן ייתכן כי במקרים ספורים נפלה טעות סופר, אנו מתנצלים על כך ונדאג לתקן זאת בהקדם (דוגמת אתר חינמי ונדל במקום נדל”ן).
      8. אשוב ואציין כי כרשת שותפים הקיימת 10 ימים אנו מצפים למעט אורך רוח ושיתוף פעולה מצד השותפים ואתה ביניהם, על מנת שנוכל כולנו להרוויח מהגדלת השוק וקידום השיווק באינטרנט באופן כללי.

      כמו כן במהלך השבועות הקרובים צפויים לעלות קמפיינים יחודיים רבים, כדאי לעקוב, להרשם ולהתעדכן.

    8. שמעון
      24.08.2009 בשעה 0:37

      אני באמת לא מבין מה אתה רוצה בעניין תנאי השימוש. זה סטנדרטי לחלוטין בכל תוכנית שותפים ופרסום כלשהיא.

    9. יריב
      07.01.2010 בשעה 7:37

      אני שותף ברשת clickon וחייב להגיד שאני לא מסכים עם דברים רבים בפוסט שלך. אני חושב שהוא נכתב מוקדם מדי, זאת אומרת לכל חברה חדשה לוקח זמן להשיג לקוחות חדשים וזו הסיבה שבזמן כתיבת הפוסט לא היו הרבה מפרסמים ברשת. כיום יש לא מעט מפרסמים ברשת.
      כן הייתי מתמקד בנקודות בעייתיות יותר בקליקון בינהן אי אפשרות לראות במערכת לידים שאושרו או נדחו, או אי אפשרות לכניס קוד המרות לדפי הנחיתה כך שמעקב המרות בגוגל כמעט ובלתי אפשרי.
      מבחינת מועד תשלום הם טובים מוויסל ואחרים וזה דבר שמאוד חשוב לשותפים.
      לסיכום, יש להם עוד דרך לעבור אבל כל רשת שותפים חדשה בארץ הינה מבורכת.

    10. יוסי ג'אנה
      17.04.2010 בשעה 11:44

      הממשק המשתמש של קליקון זהה לחלוטין לתוכניות שותפים שעבר Shitafim.net, וממשק משתמש של קליקון פשוט לא נוח, לא ידידותי ופשוט לא יפה.

      המעצב ניראה לי נרדם שעיצב את האתר. אני מצפה מחברה גדולה שתהייה לה ממשק נורמלי וברור במקום מה שקיים עכשיו.

      זה ניראה כילו תקחו את כל הפקדים בתוכנה, זרקו אותה שם ואמרו יאללה מספיק יש אתר. הם כבר יבינו.

      גרוע מאוד.

    11. יניב
      03.05.2010 בשעה 23:00

      טוב…עברה כמעט שנה וזה הסיכום שלי
      כל תחלואי ההתחלה של המערכת כולל עיצוב עצוב, לינקים שבורים וכו… עדיין קימים.
      לדוגמה עד היום אין דוחות לגבי תשלומים

      יש מבחר של קמפיינים זה נכון אבל לא יותר מאשר בוויסל או סקינדו. מה שכן מבחינת המחירים קליקאון מתקמצנים עלינו.
      את הוב הקמפיינים ניתן למצוא במחירים גבוהים יותר ברשתות האחרות וחבל, תגזרו את הקופון הגדול ממשרדי הפרסום. תנו לנו להרוויח! את הכסף אנחנו משקיעים בעוד פרסום…שמייצר עוד לידים וכו…
      אני חושב שההר הוליד גבעה נחמדה אבל לא יותר מזה

      שיהיה בהצלחה

    הוסף תגובה

    שליו בן ארי
    שליו בן ארי, עו"ד בתחום המסחרי, PC Genome Researcher בחברת Soluto וה-CTO של 'חורים ברשת'.

    עקבו אחר חורים ברשת
    • twitter
    • facebook
    • RSS

    mailאו, קבלו עידכונים במייל:

    השותפים שלנו
    מדורים
    אורלי בראון אייפד אייפון אינטרוויזיה אפל בלוגים גוגל דגתי ברשת הטוקבקיסטים התעשיה בע"מ וידאו חופש ביטוי חוק חסימת האתרים חורים ברשת טוויטר טכנואבסורד טכנופוליטיקה טלוויזיה כללי לסל המיחזור מדיה חברתית מדריך מוזיקה מיקרוסופט מנשקים נפלא וטפשי נפלא-וטיפשי סלולר עיתונות עיתונות און ליין פייסבוק פרטיות פרסום פ-ר-ס-ו-מ-ו-ת רשתות חברתיות שווה צפייה תקשורת תרבות דיגיטלית Facebook ipad IPhone Twitter Web 2.0 WI-Fi WIcafe
    Google Analytics Alternative