עקבו אחרי חורימבה

Twitter RSS חורים גם באייפון

עדכונים במייל

פוסטים אחרונים מהבלוג

חברים ממליצים

ויראלי

default icon

למה שותקות ספקיות האינטרנט?

אהבתם את הפוסט?

שדולת הנשים, המועצה לשלום הילד, שרי התקשורת והמשפטים, עיתונאי טכנולוגיה, הורים מודאגים ועוד – כל כך הרבה קולות התבטאו בעניין הצעת החוק 892, ורק מכיוונן של ספקיות האינטרנט יש דממת אלחוט. רק ספקית אחת – נטוויז’ן-ברק – יצאה בגלוי נגד הצעת החוק בגלגולה הקודם. השאר עוד “לא גיבשו עמדה” ולא התבטאו בעניין.

נכון, לא קל לחברות תקשורת לצאת נגד השר שיכול להשפיע לטובה או לרעה על המאזנים הכספיים שלהן, אך חברות הסלולר לא היססו לצאת במאבק חזיתי נגד משרד התקשורת בעניין דמי הקישוריות כאשר חשבו שהאינטרסים המסחריים שלהן ייפגעו.

האם יכול להיות שמנהלי הספקיות חושבים שהממשלה תסבסד עבורן את עלויות החוק באמצעות הטבות שונות, אשר ניסיון העבר מוכיח כי הן לעתים עולות על כל העלויות הנוספות הכרוכות ביישום הרגולציה, ובכך ישלשלו לכיסיהן סכום נאה, וגם ייהנו ממאגרי מידע חסרי תקדים בהיקפם וניתנים לפילוח, מכרה זהב של ממש במונחים עסקיים. לא יעלה על הדעת, כמו שאומרים. >

תגיות:


מאת: גל מור

גל מור הוא הכותב הראשי והבעלים של "חורים ברשת". במקביל, גל מייעץ בתחום אסטרטגיות אינטרנט, מאפיין ממשקים ושירותים וכותב טורים בכלי תקשורת מובילים.

  1. “נכון, לא קל לחברות תקשורת לצאת נגד השר שיכול להשפיע לטובה או לרעה על המאזנים הכספיים שלהן, אך חברות הסלולר לא היססו לצאת במאבק חזיתי נגד משרד התקשורת בעניין דמי הקישוריות כאשר חשבו שהאינטרסים המסחריים שלהן ייפגעו.”

    מי שיכתוב ויזביר למה המשפט הזה הוא *ה*אוקסימורון בהתגלמותו, יקבל את הערכתי.

  2. אני יכול להזביר. חברות תקשורת חושבות פעמיים לפני שהן יוצאות נגד שר התקשורת. הן עושות את זה רק כשהן מזהות שאינטרסים חיוניים שלהן נמצאים בסיכון. במקרה הזה נראה שהן לא סבורות כך ואולי ההפך.

  3. אכן, רק זה נוסח קצת כאוקסימורון…

    לא קל באמת לחברות התקשורת “לצאת נגד השר שיכול להשפיע על המאזנים הכספיים שלהם” לכן הדוגמא שהבאת בהמשך “אך חברות הסלולר לא היססו” וכו’ להאבק כשהוא ניסה באמת להזיק למאזנים שלהם, אינה קונטרה למשפט הקודם (כתבת “אך”) אלא המשך ישיר לרעיון.

  4. אגב, אפשר לגייר בקלות את תוסף הדירוג עם הסליידר. יש להם שם עורך גאדג’טים מתקדם מאוד.

  5. אבדוק את זה. תודה

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE
Google Analytics Alternative