עקבו אחרי חורימבה

Twitter RSS חורים גם באייפון

עדכונים במייל

פוסטים אחרונים מהבלוג

חברים ממליצים

ויראלי

default icon

עדכונים מהחזית

אהבתם את הפוסט?

1. מייק, התרנגול חסר הראש, חי במשך שנה וחצי לאחר שראשו נכרת בשנות ה-40 של המאה הקודמת. נתקלתי בתמונות של מייק בגלריה באתר “לייף” וחשבתי על כך שבעצם, תרנגולים חסרי ראש אינם מחזה כל כך נדיר.

2. בשבוע שעבר ביקרתי בכנס “מקאן” בו נפרשה “מפת השיווק של העתיד”. ב”מקאן” יש אנשים טובים ואני חושב שהכיוון הבסיסי – אימוץ תפישה דיגיטלית ורצון לפגוש את הצרכנים בכל מקום הוא נכון. אך משום מה כאשר אנשי שיווק מדברים (התראת הסתבכות) זה נשמע כל כך שיווקי…

דיברו שם על תפישה של 720 מעלות (כי 360 כבר לא מספיק), MAccan 3.0 (כי 2.0 זה כבר פאסה) ומשהו עם DP^2 (בחיי). אמרו שחשוב שהברנדס ייהנו מאון ליינס פרזנס וסוג של סטיקינס שמועיל לברנד אוויירנס. וכן, חשוב גם לשוחח עם הקהל שלכם (לא צרכנים, חלילה).

בשורה התחתונה, ברור לחלוטין שהדיגיטל הוא עולם ומלואו ולא פלטפורמה נוספת. הוא האובר-מדיה. כעת יש צורך לתת בו סימנים, להשתחרר מהתפישה של המיני סייט+באנרים ולאמץ גישה אינטגרטיבית יותר, דינמית, הפוגשת קהלים בכל מקום בו הם נוצרים.

3. פרשת חשבון הטוויטר הפארודי של הוט ממחישה היטב שיש חברות שמדיה חברתית עלולה להתפוצץ להן בפרצוף אם יגלו בה נוכחות. אם הוט הייתה פותחת חשבון רשמי בטוויטר, סביר להניח שתגובות הקהל היו חריפות לא פחות.

מדיה חברתית אינה פתרון קסם – אם שירות הלקוחות שלכם סובל ממשבר אמון של הקהל, היא לא תחולל שינוי. מצד שני, אם שירות הלקוחות עלה על מסלול של שיפור, מדיה חברתית עשויה בהחלט לשמש גשר לשיפור היחסים. הימנעות אינה אסטרטגיה.

4. כאשר מלך הרייטינג נתון במעצר זו אלגוריה מסוימת לדרך שעברה הטלוויזיה בשנים האחרונות. צילומי הארכיון מתוכניותיו של טופז – הקהל הצווח, דמות המנחה הכל יכול – בסך הכל משנות ה-90, נראים כאילו לקוחים מלפני 100 שנים. תרבות הרייטינג מחליפה את מקומה לתרבות המיינטינג – שיגור מסרים לקהל הרלוונטי ביותר עבורם. דודו טופז ניסה לפעול באינטרנט ונכשל. זה לא התחום שלו ולא העידן שלו. כדי להצליח באינטרנט נדרשים כישורים שונים לגמרי. זמנך עבר.

5. עוזר הרמטכ”ל יוצא למלחמת חורמה בפאורפוינט וקורא לעקור את הנגע ב”טיפול אלים וחד”. אין הפתעה בכך שעובד של מונופול האמון על השימוש באלימות קורא לצעד ברוטלי שכזה.

ארז וינר צודק ולא צודק. לשימוש בפאורפוינט עלולות להיות השלכות הרסניות, ראו תרומתה להתרסקות המעבורת קולומביה. אך הבעיה אינה בפאורפוינט אלא בחשיבה הפאורפוינטית – השטחית, המקדשת סיסמאות ויזואליות על פני עומק תוכני.

6. שלושת המותגים האיכותיים ביותר בעיני הישראלים הם גוגל, קוקה קולה ועלית – כך עולה מסקר של סופרברנדס, יחד עם מכון המחקר מרקטווטש ו-TheMarker. מתברר שגוגל הוא המותג האיכותי ביותר בישראל (72%), הרבה יותר מאריק איינשטיין (59%) או שמעון פרס (58%). הצרכנים מאמינים כי מותגים שימשיכו להוביל בעתיד הם צה”ל (67%), קצת פחות משוקולד פרה (68%). ומותגים שיחסרו לצרכנים הם גוגל (69%), הרבה יותר מצה”ל (56%). במילים אחרות, את המלחמה הבאה רצוי להעביר במקלט עם אריק איינשטיין ושמעון פרס, כאשר גוגל נלחמת בחזית. >

"הרשת מתחילה לחשוב", כנס איגוד האינטרנט. הנחה לקוראי חורימבה בטלפון 03-9727406. קוד הנחה 875900


מאת: גל מור

גל מור הוא הכותב הראשי והבעלים של "חורים ברשת". במקביל, גל מייעץ בתחום אסטרטגיות אינטרנט, מאפיין ממשקים ושירותים וכותב טורים בכלי תקשורת מובילים.

  1. כנס מקאן הוא טפשי בעיני, ויסלחו לי אנשי מקאן שבוודאי השקיעו בו מאמצים גדולים. לא הובאה בשורה גדולה, אלא ברברת גדולה, שהיא העתק של טרנדים בתחום השיווק המגיעים אלינו מארה”ב.

    לגבי הפאוורפוינט והצבא, זה קצת מצחיק – הרי כבר בקורס קצינים מלמדים את הצוערים להשתמש במצגות ( פעם אלו היו שקפים…), אז במקום לצאת למלחמות חורמה והצהרות תקשורתיות, יואילו נא ויוציאו את נושא זה מתכנית הקורס, יחליפוה ביחידת לימוד העוסק במחקר מעמיק ויסודי ובא לציון גואל.

  2. תודה. דירוג איכות המותג מפתיע (אותי) בחלקו; מה? יש אנשים שהעבירו למשתמש ההוט של טוויטר פרטים (לפי תגובת הוט בלינק מטמקא)?; ובמקומך הייתי נזהרת מלומר לאנשים מסויימים שזמנם עבר :) – לא כל אוזן מוכנה להקשיב לכל דבר.

  3. התמונה של התרנגול כרות הראש…לא עושה טוב.
    לא לא
    אפשר בלי?

  4. האם העובדה שהתרנגול עם הראש הכרות היה הלינק היחיד שממש נכנסתי אליו, עושה אותי בן אדם שיטחי ולא רציני באופן כללי או שהיא רק רומזת אומרת שסף הריכוז שלי נמוך היום באופן מיוחד, ושכדאי שאלך לישון?

  5. LOL

  6. האם העובדה שהתרנגול עם הראש הכרות היה הלינק היחיד שממש נכנסתי אליו, עושה אותי בן אדם שיטחי ולא רציני באופן כללי או שהיא רק רומזת אומרת שסף הריכוז שלי נמוך היום באופן מיוחד, ושכדאי שאלך לישון?

  7. LOL

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE
Google Analytics Alternative