עדכונים במייל
פוסטים אחרונים מהבלוג
ויראלי
בפייסבוק הגודל לא קובע: 15 הדפים המובילים על פי לייקים
מאת גל מור פורסם ב- 16.6.2011 בשעה 15:39
בעוד חברות רוצות דפים גדולים עם הרבה לייקים ומוכנות לעתים לשלם לא מעט עבור קמפיינים שיגדילו את העמוד (ואת הז’ הווירטואלי שלהן), לא תמיד קיים יחס ישר בין גודל הדף לרמת הפעילות בו. לעתים קרובות התוצאה היא בדיוק הפוכה ואנחנו רואים דפים עם עשרות אלפי חברים שהפכו לבית קברות שאיש לא מגיב או פועל בו. הסיבה היא שמלאכת הזנת הדף ותחזוקתו לאורך זמן בתכנים מעוררי דיון שיוצרים קהילה אינה טריוויאלית. קל יותר להציע אייפד במתנה מאשר להפשיל שרוולים ולדבר אל אנשים בגובה העיניים.
לקריירה בעולם הפרסום - תואר B.A. בפרסום ותקשורת שיווקית
ראו גם: גורואים ומומחי מדיה חברתית: סופכם קרוב
הפעם ביקשנו מ-SpytheNet לדרג את 15 דפי הפייסבוק הגדולים בישראלים במונחים של מספר לייקים ביחס לציון המשוקלל של הפעילות שלהם. 15 הדפים עם מספר המעריצים הגבוה בישראל מדורגים בטבלה לפי ציון משוקלל ומופיע גם מיקומם הכללי בארץ. במקרים נדירים (הדף של בנימין נתניהו, מי לה’ אלי) יש מתאם קרוב בין גודל הדף לדירוגו בישראל על פי פעילות. הדפים של חדשות 2, ynet, מאקו, קסטרו ורמזור מצביעים על שיעור פעילות מעט נמוך ביחס לגודל הדף. במקרים אחדים יש יחס שלילי משמעותי (עספור, מועדון לילה) בין מספר המעריצים לרמת הפעילות בדף, חלקם ללא פעילות כלל בחודש האחרון (סוג של דפים “מתים”). המצב האופטימלי הוא כמובן דף שפעיל ביחס ישר לגודלו המטפח קהילה פעילה ומעורבת.










הרעיון הכללי פחות או יותר ברור אך אפשר לקבל בבקשה הסבר יותר פרטני על איך נקבע ציון משוקלל? מה הכוונה מתאם קרוב, נמוך ושלילי? זה מאד לא ברור בכתבה.
איך Omusic נכנס לכאן? בושה. זה דף שגונב לייקים מכל מיני אתרי הורדות ופופ אפים… אני בטוחה ש- 90% ממי שעשה שם לייק בכלל לא מודע לזה.
הגיוני למדי. כמה תוכן, מעבר לסדרה, יש לרמזור ולעספור להציע, במיוחד בתקופה שבין העונות? הסדרה פותחת דף כי כל אחד פותח דף, כי רוצים שכמה שיותר אנשים יביעו את אהדתם בדרך הזאת, ואז נשארים עם הרבה אנשים שאוהבים אותך ומעט מאד לתת להם מעבר לזה.
ומה יכולים להציע שלושה אתרי חדשות? קטעים שהם לא שמו באתר האם? קצת חבל להם על קטיים כאלה. לינקים לקטעים ששמו באתר האם? לי באופן אישי הפוסטים האלה מנדג’סים קצת. אני אקרא לבד באתר האם, אל תתפסו לי מקום בדף.
ההפתעה הגדולה היא עופר ניסים. אדם פרטי בתוך כל החברות הגדולות (אף שהוא חברה בפני עצמו…)
רק שורה אחת מתחת לאלוהים(:
לא ברור לי מה המשמעות של הציון המשוקלל. הרי העמוד של “מי לה’ אלי” עולה על העמוד של ביבי בכל הפרמטרים ועם זאת הציון המשוקלל נמוך יותר.
ומה זו העמודה “דירוג דפים”?
כתבה לא ברורה כל-כך…