נענע+ערוץ 10 – ברית האנדרדוגים
גלובס מדווח שערוץ 10 השלים את רכישת כמחצית ממניות פורטל נענע מידי נטוויז’ן. מעתה יחזיקו ערוץ 10 ונטוויז’ן בבעלות משותפת בנענע, שייקרא “נענע 10″. פורטל נענע במתכונתו הנוכחית ייסגר בעוד מספר חודשים, ואז כל הפעילות האינטרנטית של ערוץ 10 – שכיום מסתעפת על מספר אתרי תוכן – תאוחד לאתר “נענע 10″. בנוסף, חדשות ערוץ 10 – שכיום נמצאות באתר וואלה – יועברו גם הם לנענע.
זו ברית האנדרוגים, בין מי שנכשלה להיות ערוץ 2 השני לבין זו שרצתה להיות וואלה2. בשני הגופים עבדו ועובדים אנשי תוכן מצוינים – בנענע עברו אנשי האינטרנט מהטובים בארץ, בערוץ 10 עובדים אנשים שחיים ונושמים טלוויזיה. אך זה לא מספיק כאשר בעלי השליטה לא מתווים אסטרטגיה ברורה.
האם לפנינו מקרה קלאסי בו החיבור בין השניים האלה ייצור שלם הגדול יותר מחלקיו הנפרדים? אני לא מזלזל בתרומת המיתוג הספירלי – האתר ישלח קהל צעיר לצפות במותגי התוכן של הערוץ ואילו הערוץ יפנה לאתר, אם כי בשלב הראשון נדמה לי שתרומת הערוץ לאתר גדולה יותר. אך תנאי בסיסי לכך צריך להיות עוגני צפייה שאפשר לעבוד איתם, ולערוץ 10 אין כאלה מלבד החדשות.
האפשרויות בשלב זה – הכוח, ליאור שליין, החברים של נאור, מיליונר (!), של מי השורה הזו – הם לא חומרים אינטרנטים (או טלוויזיוניים) מלהיבים, בלשון המעטה. אילו ערוץ 10 היה מזוהה כאלטרנטיבה איכותית, אולי הוא היה יכול לפרק ולזקק את תכניו לביטים אינטרנטיים ויראליים בנוסח SNL, סטיבן קולבר והדיילי שואו. אם הגירסה הישראלית של “הישרדות” תהפוך ללהיט היסטרי, אולי היא תוכל לשמש כעוגן מושך קהל גם ברשת.
נענע ו-10 רוצים להתחרות באתרים הגדולים (ויש להניח שגם בפורטל התכנים המתגבש של קשת, אם כי זה לא מצוין בידיעה). היעד הזה יומרני למדי וקיימת סכנה לא קטנה שנענע תאבד את מה שהשיגה עד כה ותדרדר למעמד של אתר נישה שולי. הלוואי ואתבדה. אני לא מחזיק במניות של אף חברת אינטרנט גדולה והתחזקות התחרות בתחום רק תעשה טוב לאנשי האינטרנט שבינינו. >















09.05.2007 בשעה 12:17
תן לי לעשות ריפרש לזכרונך, לערוץ 10 כבר היה SNL רק אחרי שבועיים בערך הוא עף מהמסך (קראו לזה “עם ישראל חי”) לערוץ 10 היה דיילי שואו, טוב נו היה יאיר ניצני שניסה להיות ג’ון סטוריאט אבל זה היה יותר קרוב מאשר ארץ נהדרת.
משהו מוזר לי , איך אתר נענע יכול להיסגר? מה עם ישראבלוג (שלפי הבנתי זה השירות המוביל שם) ותיבת המייל של נענע?
09.05.2007 בשעה 12:25
תנסה שוב. לערוץ 10 לא היה SNL , ולא היה להם דיילי שואו…לגבי נענע, אני ממש לא יודע. לא בטוח שהם יודעים.
09.05.2007 בשעה 13:56
טוב היה להם חיקויים זולים כאלה ולא מצחיקים אתה יודע.
בכל מקרה אני דווקא חושב שיכול לצאת מזה משהו מעניין.
10.05.2007 בשעה 0:06
[...] ההצהרה שבכותרת הפוסט - קיצונית, לא הכי ריאליסטית ובוטה במפגיע אבל מה לעשות, לא לגמרי מופרכת – נאמרה לי על ידי בכיר לשעבר באינטרנט הישראלי, שברח ממנו למחוזות טובים יותר. גל מור ניסח זאת מעט אחרת, כשהוא מעביר את נטל אשמת הכישלון והבינוניות מצוות הגופים התקשורתיים הללו לבעלי הבית שלהם: [...]
10.05.2007 בשעה 8:47
אני משתדל להיות אופטימי.
בכל תחרות צריך גם מקום שני.
21.10.2007 בשעה 11:18
[...] http://www.holesinthenet.co.il/?p=227 [...]
19.07.2008 בשעה 23:32
ערוץ לא שווה אגורה