עקבו אחרי חורימבה

Twitter RSS חורים גם באייפון

עדכונים במייל

פוסטים אחרונים מהבלוג

חברים ממליצים

ויראלי

default icon

עדכונים מהחזית

אהבתם את הפוסט?

1. מנכ”ל אפל, סטיב ג’ובס, פורש זמנית בשל בעיות בריאות עד לחודש יוני. להודעת הפרישה קדמה חרושת של שמועות על מצבו הבריאותי ובעקבותיה הודיע ג’ובס כי הוא סובל מ”אי סדירות הורמונלית“.

אלה חדשות דרמטיות ומניית אפל צוללת עם חידוש המסחר בשעות האחרונות. רבים יתהו אם ההודעה ההיא ייפתה את המציאות ואם בריאותו של ג’ובס בכלל תאפשר לו לחזור לתפקיד אי פעם. מה שבטוח, החשאיות של אפל הזכירה את האיפול שאפף את מצב בריאותם של מנהיגי ברית המועצות לשעבר.

סטיב ג’ובס הוא אולי אלוהים, אך גם האלוהים הזה התעייף. אפל צפויה להתמודד עם משבר דומה לאלה שחוות ענקיות כמו מיקרוסופט (לאחר עידן גייטס) או יחוו אורקל (כאשר לארי אליסון יפרוש), אך המקרה של ג’ובס יחיד ומיוחד. אין דוגמה זהה של איש שהיצירתיות וההשראה שלו מזוהים עם הצלחה של חברה (והצלתה מקריסה) באופן כל כך מובהק, גם לא גייטס. האם יש עתיד לאפל לאחר עידן ג’ובס? ההגיון אומר שכן. החזון של אפל חי ונושם בלבם של רבים, שיוכלו להמשיך לקיים את הגחלת. אפל היא תרבות ארגונית, מכלול של עקרונות וגישה כוללת לפיתוח תוכנה וחומרה. כל אלה לא צפויים להשתנות.

2. וידוי: אני שונא אקסל. אין תוכנה שגורמת לי ויברציות שליליות בהיקף דומה – לא וורד הכבדה, לא פאורפוינט המוגבלת, בטח לא אאוטלוק הגמלונית. כל דבר בה גורם לי ויברציות שליליות – העיצוב, הזנת הנתונים, הנוסחאות, הפונקציות. הכל. בסיוטים אני רואה חדר בלי דלת, מחשב עם תוכנה אחת וחישובים, חישובים, חישובים בלתי נגמרים. דרך בדוקה להשתגעות מהירה.

השבוע מלאו יום הולדת 30 ל-VisiCalc, האבא של גיליונות הנתונים האלקטרוניים (איפה איפה איפה איפה איפה העוגה?). ג’ון דבורק, איש שלא התחברתי כמעט לשום דבר שהוא כתב בשנים האחרונות, קלע הפעם בול באפיון הכשל המהותי של אקסל. לא מדובר בבאגים אלא בעובדה שמידע שהיה זמין בעבר רק למנהלי חשבונות הפך זמין לכל אחד שיכול לשחק עם הנתונים איך שיחפוץ. וכך כותב דבורק:

“רוב גיליונות הנתונים הם, למעשה, בדיוניים או פנטזיה. הם גרמו למשבר המשכנתאות: גיליונות אלקטרונים קיבלו החלטות במקום אנשים…כל גיליונות הנתונים פגומים בדרך זו או אחרת. אתם מנחשים מה קצב הגידול הצפוי, מה תהיה עלות הטובין ותשחקו עם הנתונים כדי שיוצגו בדרך הרצויה לכם. המון משחקי ניחושים מעורבים בתהליך. זהו פגם בסיסי”.

“הונאת אנרון וההונאה האחרונה של מחיר הנפט התבססו על גיליונות נתונים. ‘מה יקרה אם נוכל לרמות בנתונים?’, הם שאלו את עצמם. קליק, קליק, קליק. והנה לכם! אנחנו חוגגים יום הולדת 30 לגיליון הנתונים ולעליה המטאורית במעמדו של מנהל החשבונות”.

זהו אכן דור המה-אם what-if. יום הולדת שמח!

3. קטע בונוס מיוחד.

>

"הרשת מתחילה לחשוב", כנס איגוד האינטרנט. הנחה לקוראי חורימבה בטלפון 03-9727406. קוד הנחה 875900


מאת: גל מור

גל מור הוא הכותב הראשי והבעלים של "חורים ברשת". במקביל, גל מייעץ בתחום אסטרטגיות אינטרנט, מאפיין ממשקים ושירותים וכותב טורים בכלי תקשורת מובילים.

  1. “האם יש עתיד לאפל לאחר עידן גייטס?” אתה מתכוון ג’ובס לא?

  2. נכון. תודה על התיקון!

  3. גם אני לא אוהב כמה דברים באקסל, אבל הסיבות שציטטת דומות מאוד לסוג הביקורת שיש לאנשים על האינטרנט; ביקורת שאתה מגחך עליה ובצדק. כלומר, העובדה שניתן לעשות דברים מורכבים באקסל בפשטות מסוימת היא יתרון של אקסל. אם עושים בה שימוש לפברוק, אז ברור שלא אקסל אשמה. באופן כללי, גליונות אלקטרוניים הם כלי שימושי מאוד שיצא לי להנות ממנו בעשרות דרכים שונות להרבה שימושים שונים.

    לי אין שנאה למייקרוסופט. רק בעיקר תדהמה על כשלונות מהדהדים חוזרים ונשנים: ויסטה לוינדוז me זה כמו עופרת יצוקה למלחמת לבנון השנייה. לא ייאמן שזה קורה שנית, ועוד כל כך מהר. אבל גם אפל גרועים בעיני, כי הם סוגרים הכל ומגבילים מאוד את המשתמשים. הדרך הנכונה היא קוד פתוח כי היא יוצרת תוכנות עם מיעוט אינטרסים (אם נגיד, מוזילה תכריח אותי להשתמש במנוע חיפוש מסוים בפיירפוקס, מיד ישחרר מישהו גירסה שלא מכריחה אותי לעשות את זה), ומשום שקל להרחיב אותה עד אינסוף. הרי כולנו מכירים את הידיעה הברורה שכל דבר שאנחנו רוצים לעשות בפיירפוקס, תמיד נוכל למצוא תוסף שעושה את זה.

    ובדיוק בהקשר הזה אני חייב להחמיא למייקרוסופט אופיס. גם בוורד וגם באקסל, כמעט תמיד, אם יש איזשהו פיצ’ר שאני רוצה שיהיה קיים, ברור לי שהוא אפשרי, אם רק אמצא מישהו שיסביר לי איך. ובדרך-כלל, בעזרת האינטרנט, אני מגלה איך. על אינסוף הפונקציות והשימושים אני אסיר תודה למייקרוסופט, וזה גורם לי להעריך אותם מאוד. אני לא מכיר עורך טוב יותר מוורד, למרות שאני מניח שעוד יגיע היום שאופן אופיס יעבור את מייקרוסופט אופיס, בגלל יתרון הקוד הפתוח.

    מהבחינות האלו, אפל הם הגרועים ביותר, כי הם לא פותחים כלום ומאפשרים גמישות מינימלית במוצרים שלהם.

    גוגל נמצאים איפשהו באמצע. נראה שיש להם אתוס של קוד פתוח מצד אחד, ואיכות גימור לא רעה בכלל מצד שני (כמו אפל). אבל עוד ארוכה הדרך. למשל, ג’ימייל זו אפליקציית האימייל הוובית הכי טובה שנוצרה אי-פעם, אבל בגלל שאינה קוד פתוח, היא מאוד לא גמישה ויש מלא פיצ’רים שהיה אפשר להוסיף לה. איכשהו, אני עדיין תמים מספיק להאמין שג’ימייל, קצת כמו כרומיום, עוד תיפתח לעולם יום אחד, ונוכל לקבל ג’ימייל מצוין גם בלי להתקין בטר ג’ימייל בפיירפוקס.

  4. אני מקבל את הדברים שלך, אך גם במקרה זה, הטכנולוגיה משפיעה עלינו ואנחנו משפיעים עליה. ברור לחלוטין שאי אפשר “להאשים” את אקסל בכל הרעות האלה – הכל מעשי ידינו. אקסל היא לא השטן והיא עוזרת המון בחישובים פשוטים שבעבר היו מורכבים ולא נוחים. אך זו התפישה המקובלת שאנחנו מקבלים כמובן מאליו – הביקורת היא ניסיון לראות את הדברים מזווית אחרת וברור שאינה חזות הכל. לפחות לי זה היה ברור ואם זה לא – אני מבהיר.

  5. יוסי – למה כוונתך יבוא יום האופן אופיס יעבור את מייקרוסופט אופיס, בגלל יתרון הקוד הפתוח?

    מבחינת הפופולאריות או הפונקציונליות?
    אני עובדת עם אופן אופיס והוא נהדר ולא נופל בכלום מוורד (למרות ששמעתי אנשים שאמרו שאופן אופיס עושה להם בעיות)

    אני בטוחה שאם בחורה מוגבלת כמוני מסתדרת להיט עם אופן אופיס כל אחד יכול, זה הכל עניין של רצון ומודעות. רוב האנשים בעולם לא יודעים שיש להם אפשרות לעבוד עם בראוזר שאינו איכספלורר. אם לארה”ב באמת חשוב לפעול נגד מונופולים היא צריכה לסייע בהסברה בנושא הקוד הפתוח

  6. גם הפעם דבוז’ק פיספס בענק.

    הרבה הרבה יותר מאשר חישוב מספרים, אקסל משמש לניהול רשימות.

    הנה מה שכותב ג’ואל ספולסקי שהיה בצוות הפיתוח של אקסל ומספר שהם הבינו את זה “מהשטח” והכניסו הרבה פונקציות שעוזרות בדיוק לתפקיד הזה.

    When we were designing Excel 5.0, the first major release to use serious activity-based planning, we only had to watch about five customers using the product before we realized that an enormous number of people just use Excel to keep lists. They are not entering any formulas or doing any calculation at all! We hadn’t even considered this before. Keeping lists turned out to be far more popular than any other activity with Excel. And this led us to invent a whole slew of features that make it easier to keep lists: easier sorting, automatic data entry, the AutoFilter feature which helps you see a slice of your list, and multi-user features which let several people work on the same list at the same time while Excel automatically reconciles everything.

    http://www.joelonsoftware.com/uibook/chapters/fog0000000065.html

  7. חנן, אני לא חושבת שהוא פיספס. גם אם המטרה העיקרית היא ניהול רשימות, הוא מראה כאן איך הכלי הזה הופך גם לכלי משחית

  8. חנן, קוראים לו דבורק לא דבוז’ק.

  9. קיימת טענה דומה לגבי פאוורפוינט
    http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/08/29/AR2005082901444.html

    Guns don’t kill pepole, pepole kill pepole

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE
Google Analytics Alternative