עקבו אחרי חורימבה

Twitter RSS חורים גם באייפון

עדכונים במייל

פוסטים אחרונים מהבלוג

חברים ממליצים

ויראלי

default icon

חורימבה לשבת: מה רוצים מהתמונה של קיילי מינוג?

אהבתם את הפוסט?

[ad#banner468x60]

השבוע האחרון התאפיין בהרבה חדש מבית פייסבוק, אבל גם גוגל ואפל לא נעלמו לנו.

חידושי פייסבוק

Facebook Places - ראשית, פייסבוק השיקה השבוע את השירות החדש שלה, שירות מבוסס מיקום הנקרא Facebook Places. על השירות בהרחבה תוכלו לקרוא ב-140,  את הפרשנות והשפעות הכלי על עולם התוכן בבלוג זה, מדריך לשמירת הפרטיות בשירות עצמו בניוזגיק ודמו נוסף בדה מרקר.

Facebook Live – פייסבוק השיקה בסוף השבוע שעבר גם את ערוץ הוידאו שלה, Facebook Live שבינתיים לא זוכה להצלחה מרובה, בערוץ יהיה ניתן לראות סרטונים גם מעולם מאחורי הקלעים של פייסבוק. סקירה רחבה על פייסבוק לייב בכלכליסט.

עוד שיא ל-Facebook – אם מישהו עוד לא הבין כמה פייסבוק גדולה (ובטוחה שכולכם הבנתם אבל בכל זאת), אז עכשיו היא גם הפכה להיות אתר הווידאו השלישי בגודלו בארה"ב.

Facebook Law – בשנת 2003, השקיע פול סליה 1000$ בפייסבוק ובתמורה נחתם חוזה בינו לבין מארק צוקרברג בו 84% מהרשת החברתית הם של סליה. פייסבוק טוענת כי החוזה מזוייף, בינתיים סליה חשף צ’ק על 3,000$ ששם את פייסבוק במצב בעייתי אף יותר, ובראיון עמו אומר על צוקרברג, "אני עוד אתפוס אותו". הראיון המעניין בגלובס.

Facebook Status – הסטטוס המצייץ של השבוע שכנראה שובר שיא חדש בעולם הסטטוסים המצייצים הוא סטטוס של אליאב אללוף: "אתמול פנתה אלי נציגה של "הוט" והציעה לי לעשות מנוי. "בתנאי שתנשקי אותי!", אמרתי לה. "לנשק אותך?!" היא הזדעזעה, "מה פתאום?". ואני הסברתי בחיוך "בדרך כלל, מנשקים אותי לפני שמ&#@^ים אותי". הסטטוס עומד כרגע על 401 לייקים ואתם מוזמנים ללייקק לו כאן.

ועוד בנושא סטטוסים: זוהר אוריין כותבת פוסט עם טיפים על סטטוסים, איך ליצור שיחה ותוכן בסטטוס שלכם ומנתחת את תורת הסטטוס לעומק. מתוך הפוסט:

יש המון דיבורים על פתרונות טכנולוגיים, על דרכים ורעיונות, וכמו כן על טריקים שונים להפקת תוכן. אבל, חשוב לזכור את המהות הדיאלוגית העומדת בבסיס העניין. ללא הדיאלוג ובלי האינטראקציה שתתרקם במתחם, הרבה לא קורה .ראשית דבר, אם אתם רוצים לייצר אינטראקציה ותגובתיות ברור לכל שעליכם להיות מעניינים אבל עם זאת נידרש מכם להיות גם חברתיים.

בואו לקרוא.

שימוש מקורי בפייסבוק – נועה ליבנה מחפשת עבודה. היא פתחה דף פייסבוק בשם נערה עובדת. הפוסט המלא כאן. טיפ: נועה מכינה עוגיות מדהימות (וגם כותבת על זה בלוג) ומי שיעזור לה ודאי יזכה לקופסה טעימה טעימה.

פישינג בפייסבוק – מבול שלם של הונאות פייסבוק מציף אותנו בימים אלו, בין השאר החלו להשתמש גם ברון ארד על מנת לגרום למשתמשים להכנס לאתרים מפוקפקים, על מבול ההונאות השלם תוכלו לקרוא כאן. בנוסף, מתברר שאם אתם שולחים הזמנות בפייסבוק, אתם עשויים להיתבע על ספאם.

עסקים במדיה החברתית

עידו קינן מפרסם כתבה מלאה ומעניינת שנקראת "מותגים מאבדים שליטה בפייסבוק" ומציג את נסטלה, בלייזר, קסטרו ועוד.

איתמר בר כותב על קבוצות רכישה בפייסבוק ואיך זה מתחבר לשירותים מבוססי מיקום.

זוהר אוריין ממליצה בבלוג זה על 14 אפליקציות מומלצות לעסקים ומקצוענים בפייסבוק.

מירב קריסטל ב-ynet – פייסבוק הוא מועדון הלקוחות החדש.

תמונת השבוע

מעריץ של הזמרת קיילי מינוג העניק לה דובי ענק במתנה לאחר הופעתה בלונדון וצילם אותה אוחזת בדובי ובמיקרופון. פייסבוק הסירה את התמונה לאחר שהמעריץ העלה אותה לחשבון הפייסבוק שלו בנימוק כי "אנו לא מאשרים תמונות המכילות עירום, שימוש בסמים או באלימות". הכל בראש שלכם, עובדה. לתמונה הלא מצונזרת.

image

[ad#banner468x60]

>

"הרשת מתחילה לחשוב", כנס איגוד האינטרנט. הנחה לקוראי חורימבה בטלפון 03-9727406. קוד הנחה 875900

תגיות: , , ,


מאת: אורלי בראון

אורלי בראון, מנהלת מוצרי אינטרנט וסלולאר. פריקית של רשתות חברתיות. מרצה על ניו מדיה ויח"צ בעידן הדיגיטלי. Fan של גוגל, פייסבוק וחורים ברשת

  1. פינג: חורימבה לשבת: פייסבוק נגד סמים קלים | חורים ברשת

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE
Google Analytics Alternative