עקבו אחרי חורימבה
עדכונים במייל
פוסטים אחרונים מהבלוג
חברים ממליצים
ויראלי
האם הפלטפורמות יהרגו את הווב?
מאת גל מור פורסם ב- 20.8.2010 בשעה 14:28
[ad#banner468x60]
סיפור השער האחרון של Wired מכריז על מות ה-World Wide Web. האפליקציות, האייפד, הסמרטפונים, פייסבוק, אפל וגוגל – כולם אשמים בחיסול ה-WWW הפתוח. טכנולוגיית ה-Push של Pointcast, שנכשלה לפני כעשור, משתלטת אט אט על חווית הגלישה שלנו. אנחנו פחות ופחות גולשים לאתרים ויותר ניגשים לתכנים דרך רשתות חברתיות
ואפליקציות.
עושה שכל, אך הגרף שמצורף לכתבה מטעה. הגרף מתייחס לירידה לכאורה בנפח התעבורה בווב בעוד שהאמת היא הפוכה. הגרף משווה בנםח התנועה בווב ביחס לפרוטוקולים אחרים – שיתוף קבצים, וידאו ואחרים – באופן יחסי. טריק ידוע של עורכי עיתונים שרוצים להוכיח נקודה, גם אם העובדות לא מסכימות איתם.

כפי שמעירים בבוינג בוינג, בפועל, היקף התעבורה לווב גדל מ-10 טרה בייטים בחודש בשנת 1995 למיליון טרה בייטים ב-2006 ולא אובחנה מאז ירידה. להפך. הווב רק צמחה בשנים האחרונות, והיא פורחת גם בזכות הגידול בווידאו.
הגרף האמיתי אמור להיראות כך:

הדיון עצמו מעניין מאוד (מומלץ לקרוא את השיחה בין טום אוריילי, כריס אנדרסון וג’ון בטל) אך נדמה שוויירד השתמשו בכותרת שגויה במכוון או בטעות. גם אפליקציות עושות שימוש בווב ולהחריג אותן מההגדרה של ה-WWW זה עיוות האמת.
עם זאת, תוכן הדברים מתייחס לתהליך אמיתי לחלוטין: סכנת הכחדות האינטרנט הפתוח על ידי הפלטפורמות. האפשרות שרוב שימושנו באינטרנט בעתיד הלא
רחוק יהיה באמצעות אפליקציות והפלטפורמות של גוגל, אפל ופייסבוק. עבור אנשים שמעבירים את רוב זמנם און ליין בפייסבוק ומשתמשים באייפון ובאייפד מדובר בהווה ולא בעתיד.
על פי חברת האנליטיקס Compete, עשרת אתרי האינטרנט הגדולים הקיפו 31 אחוז מהדפים הנצפים בארה"ב בשנת 2001, מספר זה גדול ל-40% ב-2006 ו-75% בשנת 2010.
אם מתחשבים בכך שמורגן סטנלי צופים שהגישה לרשת דרך מכשירים ניידים תחצה בחמש השנים הקרובות את הגישה לווב מ-PC, התהליך הזה רק יגבר. במכשירים ניידים בעלי צגים קטנים יחסית יש יתרון לאפליקציות ייעודיות על פני גלישה חופשית בווב. המיידיות מנצחת את החופש לחפש. חשיבות הדפדפן פוחתת במכשירים ניידים. לכאורה, אפליקציות מעניקות יתרון למפתחים קטנים, אך חשוב לזכור שהן תמיד פועלות על גבי פלטפורמה מסוימת – אנדרואיד, אייפון, פייסבוק ואחרות. השליטה היא בידי הגדולות. בעולם של פלטפורמות יש סכנה גם לעתיד החיפוש. האם ברשת שכולה פרסונלית נחפש פחות? סביר להניח שכן. על כן, גוגל לא חוסכת מאמצים בקידום תכנים משלה (Youtube), מכשירים ופלטפורמות (מערכת הפעלה, טלוויזיה, אנדרואיד ומתחרה לאייפד).
הווב אולי פורח מתמיד והאינטרנט הוא המדיום המוביל, אך במקביל, ייתכן מאוד שהרשת הפתוחה המוכרת לנו נמצאת בנסיגה.
[ad#banner468x60] >
"הרשת מתחילה לחשוב", כנס איגוד האינטרנט. הנחה לקוראי חורימבה בטלפון 03-9727406. קוד הנחה 875900


גילוי האגם הנסתר: סודות בני מיליוני שונים, חוצנים ונאצים (וידאו)
מחקר קובע: ימניים פחות אינטליגנטיים משמאלנים
אתגר הקינמון זה לחלשים: פלפל חריף לאמיצים (וידאו)




