עקבו אחרי חורימבה
עדכונים במייל
פוסטים אחרונים מהבלוג
חברים ממליצים
ויראלי
התרגילים המוצלחים של טמבור ובורגר ראנץ’
מאת גל מור פורסם ב- 20.5.2010 בשעה 17:15
דידי הררי החליט למתוח את נציגת “טמבור” בתוכניתו “דידי לוקאלי”, המשודרת ב-103FM, ולשאול אותה איך צובעים את הקיר בפייסבוק. שימו לב לגסות הרוח של נציגת השירות השנייה – דוגמה מופתית לשיעור פתיחה בנושא “איך לא לענות ללקוחות מעצבנים”. הנגן המאומבד לא עובד בדפדפני כרום.
.
המתיחה שודרה בתוכנית לפני שבוע וחצי. ב”טמבור” לא התעצלו ויזמו קמפיין פייסבוק בתגובה למתיחה. בדף הפייסבוק של טמבור התפרסמה הכרזה הבאה.
כך זה עובד: עושים לייק לדף של טמבור ומורידים אפליקציה שצובעת את הפרופיל האישי בפייסבוק. טמבור השכילה לקשור לכך תחרות המתנהלת בעולם הפיזי ונוגעת לעסקיה: אפשרות לזכות בצביעת החדר האישי בבית. ה-wall של פייסבוק כאנלוגיה לקיר בבית: פשוט וחכם.
הביצוע קצת פחות סוחף. אי אפשר לשנות את הצבע של ה-wall באמצעות אפליקציה של פייסבוק משום שה-API של פייסבוק לא מאפשר זאת. לצורך הצביעה טמבור מפנה לאתר של תוסף המותקן על הדפדפן ומשנה את צבע הדף. העובדה כי מדובר באתר באנגלית ותהליך ההורדה וההתקנה עלול להיות לא ברור ומסורבל עבור משתמשים רבים, אפשר לצפות לאחוז נטישה גבוה בדף זה. כלומר, יחס גדול בין כמות האנשים שתגיע לדף לבין מספר המתקינים בפועל.
אם מתעלמים לרגע מעניין הביצוע, המהלך של טמבור הוא קצת יותר מגימיק חביב, משום שהוא מהווה תגובה מיידית אפקטיבית על אירוע תקשורתי הנוגע לחברה. מהירות תגובה וניצול עניין ציבורי ו”רכיבה” על תוצאות חיפוש רלוונטיות בגוגל בזמן אמת הן בדיוק מה שמבדיל בין יוזמה מוצלחת ורלוונטית לבין עוד קמפיין. בדרך זו טמבור, למעשה, משתתפת בשיחה.
מבצע נוסף, מוצלח פחות לכאורה: בורגר ראנץ’ השיקה באמצעות מקאן חידון טריוויה קשה במיוחד והבטיחה לפותרים נכונה הטבות בסניפים בתמורה למסירת מספר הטלפון שלהם.
פוסטים שהחלו להתפשט דרך פייסבוק בשעות האחרונות הצביעו על באג בטופס. כדי לזכות בהטבה, אין צורך לגגל או להיות בעלי ידע אישי עשיר. כל מה שצריך לעשות זה לשנות את הטקסט בסוף קישור הטופס מ-false ל-true. כך:
http://www.mdigital.co.il/BurgerRanch/combina/?false
http://www.mdigital.co.il/BurgerRanch/combina/?true
לכאורה, פאדיחה. למעשה, מהלך מחוכם שפועל היטב לטובת בורגר ראנץ’. הבאז האותנטי על הבאג גדול יותר מזה שעורר הקמפיין המקורי: אנשים מתחברים לאתר כדי לבדוק את הבאג בעצמם, צופים בהודעה על זכייתם ומוסרים לבורגר ראנץ’ את מספר הטלפון שלהם. במילים אחרות, מקאן הפכה את הקומבינה לתמריץ להשתתפות בקמפיין – מה יותר ישראלי מזה? המשתתפים שהשתמשו בקומבינה חשים שזכו בדבר בעל ערך. מספר הטלפון, כדאי לציין, היא הטבה שאתם מעניקים לבורגר ראנץ’ בעצם הצטרפותכם ושוויה גדול פי כמה מפאי השוקולד בו תוכלו לזכות. על כן, גם במקרה הזה מדובר במהלך שיווקי מצוין.
>
"הרשת מתחילה לחשוב", כנס איגוד האינטרנט. הנחה לקוראי חורימבה בטלפון 03-9727406. קוד הנחה 875900


הפקת אופנה ששמה את הנשים מלפנים או מאחור? (תמונות)





פינג: חורימבה לשבת: גל גדות לא עירומה | חורים ברשת