עקבו אחרי חורימבה

Twitter RSS חורים גם באייפון

עדכונים במייל

פוסטים אחרונים מהבלוג

חברים ממליצים

ויראלי

default icon

טרנד חדש? מובילים בתעשיית הווב עוזבים את פייסבוק

אהבתם את הפוסט?

פייסבוק ערכה הלילה, שעון ישראל, ישיבת חירום בעקבות הביקורת הגואה על גל השינויים האחרונים בפרטיות בפלטפורמה. בשלב זה עדיין לא ברור אם פייסבוק תבחר לנקוט בטקטיקה של הסברה נגד ביקורת שהיא תופסת כלא מוצדקת או שתשנה את מדיניותה במטרה לשפר את פרטיות המשתמשים ולמנוע נטישה. ניק או’ניל מ-All Facebook סבור שפייסבוק עשויה להסיר את שירות ‘Instant Personalization’ המאפשר לאתרים חיצוניים להציע תכנים מותאמים אישית לחברי פייסבוק על בסיס הפרופיל שלהם גם אם לא נתנו הסכמתם לכך או לפחות להעביר את הבחירה בהתאמה האישית לידי החברים (opt-in).

כמה דמויות בולטות בתעשיית הווב עזבו את פייסבוק השבוע, צעד אשר ללא ספק צפוי רק להלהיט את הדיון הציבורי המתעורר מאז כנס F8 והשינויים האגרסיביים האחרונים בפייסבוק, כפי שהן נתפשות בעיני המבקרים.

אתמול הודיע פודקסטר הווידאו הפופולרי ליאו לפורטה על סגירת חשבון הפייסבוק שלו ועל Facebook by Balakov.תרומה לפרויקט Diaspora, שמנסה להציע אלטרנטיבה פתוחה ומבוזרת לרשת החברתית של פייסבוק.

לפורטה השתכנע לעשות את הצעד בעקבות פוסט שכתב היזם ג’ייסון קלקניס, בו הוא מכנה את פייסבוק “מפלצת” וקורא לחברי האתר לעבור למערכת הזיהוי הפתוחה OpenID ולרשתות חברתיות מבוזרות כמו האינטרנט עצמו. עם זאת, קלקניס, נכון לרגע זה, לא ביטל את חשבון הפייסבוק שלו.

פיטר רוג’ס, מייסד האתרים Gizmodo ו-Engadget, הכריז בטוויטר על נטרול חשבון הפייסבוק שלו. “העניין”, כתב, “הוא שהמשתמשים צריכים לקבל שליטה על מה שהם משתפים. פייסבוק לוקחת מידיהם את השליטה הזו”.

ראו גם: שמונה טיפים לשמירה על הפרטיות בפייסבוק                                                 CC-by-NC Balakov

ראו גם: Why Facebook Changed Its Privacy Policy

בחודש שעבר כמה עובדי גוגל הובילו מהלך של התנתקות מתוקשרת מפייסבוק, אם כי במקרה זה, של אנשים שעובדים עבור המתחרה הגדולה של פייסבוק, הנטישות פחות אותנטיות.

חיפוש deactivated Facebook בטוויטר מציג תוצאות מעניינות המשקפות הרהורי עזיבה של אנשים, אם כי קשה להתייחס לכך כזרם של נטישות שעלול להשפיע על הרשת החברתית הפופולרית, עם יותר מ-400 מיליון חברים.

נטרול חשבון הפייסבוק או מחיקתו אינם צעד פשוט עבור אנשים שחיים ועובדים ברשת וזקוקים לפלטפורמה כדי לחזק את נוכחותם ברשת. לא ברור היכן היו המבקרים האלה כאשר OpenID והתנועה למען רשתות חברתיות מבוזרות עשו צעדים ראשונים לפני כמה שנים. ברור עכשיו שקולות מבקרי פייסבוק מתגברים בעת האחרונה.

כיצד עשויה להיראות האלטרנטיבה?

אלטרנטיבה מושלמת לפייסבוק לא תהיה רשת חברתית זו או אחרת, אלא יצירה של פרוטוקול אחיד לרשתות חברתיות. בדרך זו בעלי פלטפורמות שונות יוכלו להתחרות זה בזה על בסיב איכות השירות ויאפשרו למשתמשים לתקשר אלה עם אלה בדיוק כפי שמפעילי הטלפוניה מאפשרת תאימות מלאה בין חברות שונות.

מבין הרשתות החברתיות שאינן מיועדות לחברים אלא למעגל שני של קשרים, Google Buzz עונה הכי טוב לחזון של רשת חברתית מבוססת סטנדרטים ותאימות.

המחלוקת הנמשכת על פרטיות בפייסבוק

אנו טענו בעבר שפייסבוק טועה בנושא הפרטיות. ניו יורק טיימס פירסם אתמול את הצד השני של המטבע, דברים מאת אליוט שרייג’, סגן נשיא למדיניות ציבורית בפייסבוק. לרוע המזל, שרייג’ ממשיך בניסיון להציג את השינויים האחרונים בפייסבוק כמתן שליטה מוגברת למשתמשים ושירות שהוא opt-in (הרי משתמשים בוחרים להיות חברים בפייסבוק מרצונם החופשי ואף אחד לא מכריח אותם).

שלשום חשפנו הצעה המוגשת למחפשים ב-Google Suggest בנוסח "How do I delete my Facebook account?"  כאשר משתמש מחפש How do I, עוד סימן שעשוי להעיד על התגברות התופעה, שכן Suggest מציע חיפושים על בסיס שאילתות של אחרים.

כדאי להדגיש שהמחאות האחרונות עדיין לא באות לידי ביטוי במספרי המשתמשים ברשתות חברתיות. נילסן שיחררה מוקדם יותר החודש נתונים, לפיהם פייסבוק צמחה ב-69% ואילו טוויטר גדלה ב-49% תוך שנה בארה”ב.

us-social-march2010

במבט כולל, התנועה לרשתות חברתיות גדלה מאוד בשנה האחרונה ומנתה בחודש מרץ כ-314 מיליון משתמשים בכל העולם, שבילו ברשתות חברתיות כ-113 מיליון דקות. זמן השהיה הממוצע של משתמש ברשת חברתית הוא שש דקות, בהשוואה לשתי דקות בלבד לפני שנתיים.

image

האם עזבתם את פייסבוק, נטרלתם או מחקתם את החשבון שלכם לאחרונה? אם כן, מדוע? האם לדעתכם אנחנו נמצאים בתחילתו של גל טרנדי של התנתקויות מפייסבוק?

פוסט זה פורסם במקור באנגלית ב-ReadWriteWeb, אחד הבלוגים המשפיעים בעולם בתחום הטכנולוגיה.

פוסט מומלץ של RWW (באנגלית): פרויקט Diaspora: אנטי פייסבוק פתוח וחברתי

2010-04-02_071824

>

תגיות: , ,


מאת: ReadWriteWeb

ReadWriteWeb הוא אחד הבלוגים הנקראים בעולם והבלוג מספר 1 בתחום טכנולוגיות מידע. ReadWriteWeb מפרסם את הפרשנויות המעמיקות והאיכותיות ביותר מדי יום על תעשיית האינטרנט. פוסטים נבחרים של ReadWriteWeb יתפרסמו ב"חורים ברשת" מדי שבוע

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE
Google Analytics Alternative