עקבו אחרי חורימבה
עדכונים במייל
פוסטים אחרונים מהבלוג
חברים ממליצים
ויראלי
העתק, הדבק וספור את הקליקים
מאת גל מור פורסם ב- 17.12.2006 בשעה 20:17
הקטע הכי נצפה ב”חורים ברשת” מאז פתיחתו היה הביצוע המבריק של נעמי בן אבי ל”ישנן בנות” מתוך אתר Flix, שרשם פי 10 צפיות מכל קטע אחר. הפופולריות של הקטע עומדת ביחס הפוך לזמן שהשקעתי בו – הדבקתי קישור, שרבטתי כותרת ולחצתי “פרסם” – כ-10 שניות. קטעים שכתבתי במשך שעה אפילו לא דגדגו אותו.
הייתי יכול לצקצק בשפתיים ולכתוב כאן משהו על שטחיותם של הגולשים והמדיום, אבל אני לא מאמין בזה. ראשית, הביצוע של בן אבי הצחיק אותי מאוד ואפשר להבין למה הוא נגיש ליותר אנשים מכל קטע אחר, שדורש ריכוז או הבנה מוקדמת. שנית, אני מאמין בתזונה מאוזנת של תכנים המשלבת בין אוכל עממי למעדנים.
הערבוב הזה עושה טוב לכולם – גם לכותב וגם לקהל הקוראים. אתר שמציע רק קישורים לקטעי וידאו מצחיקים בסופו של דבר יישאר עם קהל יעד מאוד צעיר, ומי שיכתוב רק פוסטים גבוהי מצח יישאר עם קוראים מעטים. שלישית, רייטינג זה לא הכל. לפעמים יותר מכמה אנשים קוראים אותך חשובה השאלה מי קורא אותך.
אני לא אוהב את digg.com. האתר אמריקני מדי ואני מתקשה למצוא בו תכנים שמעניינים אותי, גם במדור הטכנולוגיה. משתרבבים לשם לא מעט קטעים ממוחזרים, לא בדוקים ושגויים. אבל המתכונת של אתרי קישורים המבוססים על “תבונת ההמון” הוכיחה את עצמה. אולי זה לא מפתיע ש-digg עבר את ניו יורק טיימס (על פי אלקסה בע”מ), אך מה יהיו ההשלכות כשיעבור את cnn?
אתרי התוכן חייבים לשלב את “חוכמת ההמון” הזו בתוכם אם ירצו להישאר מובילים ב-2.0. אם לא יעשו את זה, האתרים המקשרים יעברו את ספקי התוכן המקורי. אני לא יודע עד כמה התרחיש הזה תקף לגבי ישראל, אני מאמין שזה יקרה גם כאן, אך התהליך יהיה איטי בהרבה.
>



חתולים שמדברים אנגלית: חתולונובלה כובשת את יוטיוב (וידאו)





נותנים לאלקסה יותר מידי קרדיט. דבר ראשון הדירוג נקבע לא רק לפי כמות האנשים אלא גם כמה דפים בממוצע הם קוראים, וכמה זמן הם נישארים באתר. אם נקח בחשבון שגולש בדיג שמוצא ידיעה מעניינת הולך לקרא אותה באתר המקורי ואחר כך חוזר לדיג, זה נחשב כאילו הוא ביקר כל הזמן הזה בדיג. חוץ מזה יש את ההמרגל של דיג שהוא אינטרקטיבי, ומזמין אנשים להשאר שם.
בנוסף לזה מנסיון שלי הדירוג של אלקסה לא עומד ביחס ישר לכמות המישתמשים. יש לי גישה לסטטיסטיקות האמתיות של מיספר אתרים, ובחלק מהמקרים אתר שיש לו יותר גולשים מקבל באלקסה דירוג יותר נמוך, כי הקוראים שלו למשל מנוסים יותר ולא מתקינים את סרגל הכלים של אלקסה, בעוד שאתר אחר שפונה לקהל יותר צעיר או פחות טכנולוגי מקבל דירוג גבוה יותר כי יותר גולשים התקינו את סרגל הכלים של אלקסה.
אנונימי, קרא כאן. http://www.holesinthenet.co.il/?p=84. לכן כתוב אלקסה בע”מ. למרות ההסתייגות, אלקסה כן טובה במעקב אחרי מגמות.
טוב בפערים גדולים אני סומך על אלקסה, ואפילו ראיתי ירידה קלה באתרים הישראלים בתקופה האחרונה. לגבי הקטע המדובר, לצערי לא צפיתי בו. אני לא מחבב סרטונים. לגבי אתרי דירוגים והמלצות וכל’ מתוקף תחביבי אני מבקר במספר אתרים ישראלים מסוג זה. פוליטינט נופל ככל והבחירות מתרחקות ונראה שהוא שומר על הקהל הקבוע בו, וגם עם התוכן בו הוא יותר איכותי הרי שעדיין מדובר באותם אנשים קבועים. לעומתו שווה קריאה וחדשהוט, ממשיכים לטפס למרות שקשה לי להגיד שהם מצליחים לרגש אותי בתכנים שהם מספקים, הרבה פעמים ידיעות חוזרות על עצמם ובעיקר מדובר במחזור של תוכן ישראלי לצד ספאם טבעי.